Bătălia pentru calificarea în finala Ligii Naționale de baschet feminin începe joi seara în sala LPS.

Pentru a patra oară în istorie CSM Satu Mare și FCC UAV Arad se întâlnesc în penultimul act al competiției iar duelul de acum se anunță a fi unul extrem de echilibrat.

Prima partidă se joacă joi seara de la ora 19 iar meciul doi îl vom avea vineri de la aceeași oră…Cu mențiunea că se joacă după sistemul ”cel mai bun din cinci partide”!

Dacă în sezoanele precedente CSM Satu Mare a fost evident mai bună, în acest an lucrurile s-ar putea schimba. Aradul şi-a întărit lotul în iarnă, unul destul de echilibrat şi are acum dubluri pe toate posturile, iar sătmărencele nu mai sunt atât de redutabile precum în anii trecuţi. Au dat semne de slăbiciune şi în meciul tur, de la Arad, dar şi în sfertul de finală cu KSE Târgu Secuiesc, locul 7 după sezonul regulat, în care au suferit mult şi au riscat chiar eliminarea, impunându-se greu, cu 2-1 la general. Plus că programul infernal din ultima perioadă, zece meciuri într-o lună, dar şi accidentările unor jucătoare importante, i-au dat mari bătăi de cap antrenorului iberic Miguel Lopez, nevoit să se descurce uneori şi cu şase jucătoare, aşa cum s-a întâmplat în returul cu FCC UAV, câştigat nesperat.

Totuşi, se pare că Satu Mare şi-a recuperat tot efectivul şi din ultimele informaţii, pivotul american Kostowicz este dat drept refăcut, după ce a absentat o bună perioadă de timp în urma accidentării de la turneul final al Cupei României. Un aspect interesant e că din lotul CSM-ului fac parte şi trei foste jucătoare recente ale Aradului, bosniaca Dzombeta, plus româncele Ardelean şi Fodor, toate trei cu evoluţii bune pe parcursul campionatului.

Taylor cu punctele, Dzombeta cu pasele
Vedeta formaţiei noastre este însă fără îndoială americanca Sparkle Taylor, o adevărată coşgheteră, medie de 25,2 puncte pe meci, la fel cum de cealalată parte o avem pe Andreona Keys, şi ea americancă, coşgheteră a FCC UAV, cu o medie de aproape 20 de puncte. În rest de urmărit duelul conducătoarelor de joc, Dzombeta de la CSM SM și căpitanul Hadzovic şi cipriota Akathiotou de la FCC UAV. Marea luptă se va da însă sub panouri, acolo unde pivoţii Vuckovic, Ardelean şi poate Kostowicz, dacă va fi refăcută, vor da piept cu Vitulova, Vaida, Ghiţă şi Nagy. Arădencele ar trebui să fie mai proaspete fizic, ele încheind mai repede faza sferturilor, având şi un program mai lejer în ultima lună, dar şi mai încrezătoare ca niciodată că pot să facă pasul spre marea finală a Ligii Naţionale, acolo unde se va califica aproape sigur Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, campioana „en-titre” şi marea favorită la titlu şi în acest sezon. Covăsnencele au misiune uşoară în penultimul act, cu Phoenix Constanţa.

Revenind la semifinala Satu Mare – Arad, se joacă după sistemul „cel mai bun din 5 meciuri”, cu avantaj al terenului propriu de partea sătmărencelor, care au terminat în faţa lui Hadzovic şi a colegelor sale după prima fază a campionatului, CSM pe 2, iar FCC UAV pe 3.

Sparkle Taylor : “Faptul că am ajuns în semifinale, cred că este o mare oportunitate pentru noi, muncim din greu tot sezonul pentru astfel de momente. Cred că trebuie să fim extrem de concentrați de la început.

Cel mai important lucru este că trebuie să fim uniți în orice moment, indiferent ce se întâmplă pe teren sau în afara lui. Va fi foarte important să aducem/punem multă energie și agresivitate la/în fiecare meci jucat.

Suntem în playoff, așa că fiecare echipă va da 100%, este foarte important să rămânem uniți, să ne ajutăm reciproc, să ne încurajăm, să avem încredere, și să jucăm fiecare meci cu toată forța și să avem o prestație bună, în special în apărare și la recuperare.”

Miljana Dzombeta: “Primele două meciuri vor fi foarte importante. Am muncit din greu în timpul sezonului pentru a putea obține avantajul terenului propriu, iar acum trebuie să îl apărăm. Aradul este o echipă pe care o cunoaștem bine și suntem siguri că vor juca foarte bine.

Dar noi suntem încrezători și cred că vom avea o prestație bună. Îi invit pe toți fanii noștri să vină să ne susțină, sprijinul vostru ar însemna foarte mult pentru noi. Vă mulțumim!”

Miguel Lopez: „Va fi o semifinală grea, între echipele clasate pe locurile 2 și 3 la finalul sezonului regular, care au fost tot timpul pe primele locuri ale campionatului și care s-au întrecut în semifinala Cupei României.

Unul dintre lucrurile importante pentru echipa noastră este că avem avantajul terenului propriu, lucru care este cu adevărat important pentru că fanii noștri sunt al șaselea jucător și avem nevoie de toți pentru a ne ajuta să câștigăm această semifinală grea.

Aradul are o echipă bună, cu jucătoare experimentate și determinate, vine cu un nou antrenor, dar care a fost și anul trecut acolo, așa că știe perfect echipa, clubul și competiția.

Primul meci va fi un joc greu, tipul de meci pe care fanii vor să-l vadă și pe care sperăm să-l jucăm cu sala plină. Jucătoarele noastre știu cât de important este acest meci și vor da totul pentru a câștiga acest joc.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here