CSM Satu Mare a cedat pe final în ambele meciuri jucate acasă în semifinala Ligii Naționale de baschet feminin și e , din păcate la un pas distanță să rateze finala după patru sezoane în care mereu s-a bătut cu trofeul pe masă.

FCC UAV Arad a schimbat antrenorul după eșecul din sezonul regular de la Satu Mare iar plecarea lui Araujo pare se că a fost mutarea câștigătoare. Sârbul Bulj revenit la Arad a dat încredere echipei și a știut mai bine să-și folosească atuurile de sub panou în duelul cu CSM Satu Mare. În plus a gestionat mult mai bine finalurile de meci atât joi cât și vineri seara.
Partida de joi a fost cu siguranță cea mai spectaculoasă din ultimele sezoane ale Ligii Naționale. S-a marcat pe bandă rulantă cu procentaje incredibile pentru ambele formații. Scorul final, 93-95 spune totul…


A doua zi, Satu Mare a început mai bine și a condus după primul sfert..Doar că încet energia s-a scurs și în ultimul minut deși avea avantaj , 73-70 trupa lui Lopez n-a mai avut luciditatea de a menține avantajul și cu 24 de scunde înainte de ultimul fluier n-a găsit schema măcar a revenirii de la 73-75, cu aruncări disperate de 3 , ratate de Taylor și Szmutku…
Inexplicabil de ce în meciul doi noile achiziții, Sotiriou și Quinones n-au prins nici măcar o secundă pe parchet în condițiile în care Dzombeta era clar epuizată după un sezon în care a stat mai mereu 40 de minute pe parchet…
De partea cealaltă, Vaida , jucătoare ce a fost la un pas să vină la începutul anului la Satu Mare dar a ajuns la Arad, a făcut diferența în meciul doi demonstrând oarecum că este una dintre cele mai valoroase jucătoare U 23 din campionat.
De remarcat atmosfera deosebită creată de suporterii celor două formații. Cu foarte mulți copii și tineri ce s-au bucurat de fiecare coș și de fiecare bătălie pentru minge de pe parchet…Iar la final aplauzele au venit meritat pentru ambele combatante…
Cât despre arbitraj, a fost unul de top în ambele jocuri. Cu brigăzi FIBA ce au lăsat impresia că în acest an Federația a ținut să respecte ambele echipe în cel mai echilibrat duel din play off.
Semifinala campionatului se mută acum la Arad, unde Hadzovic şi colegele sale au posibilitatea să închidă conturile, ori luni, 11 aprilie, ora 19, ori în cazul unei victorii sătmărene, a doua zi, marţi, 12 aprilie.
Rămâne de văzut dacă CSM Satu Mare va mai avea forţa să revină şi să ducă semifinala în decisivul de pe 15 aprilie, care ar urma să se joace în sala LPS..
Vă reamintim că penultimul act se dispută după sistemul “cel mai bun din 5 meciuri”, cu sătmărencele risipind avantajul terenului propriu după ce au terminat mai bine sezonul regulat. În cealaltă semifinală, Sepsi Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 la general pe Phoenix Constanţa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here