More


  DGASPC prezentă cu un stand special la Bursei Locurilor de Muncă

  - Advertisement -

  Vineri, 20 mai, La Casa de Cultură a Sindicatelor din municipiu, a avut loc o nouă ediție a Bursei Generale a Locurilor de Muncă, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Satu Mare. La acest eveniment, organizatorul, în parteneriat cu Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Satu Mare au amenajat un stand special, destinat persanelor cu dizabilități, aflate în căutarea unui loc de muncă.

  Bursa Locurilor de Muncă se adresează tuturor persoanelor, aflate în căutarea unui loc de muncă sau celor care doresc să se reorienteze profesional. Scopul său principal reprezintă creșterea gradului de ocupare, prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă, existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă.

  Dincolo de o simplă angajare în câmpul muncii, DGASPC și AJOFM, prin proiectul ”Facilitarea inserției pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități”, aflat în, dorește să ofere persoanelor cu dizabilități locomotrii aflate în căutarea unui loc de muncă un însemnat sprijin, prin achiziționarea unor tehnologii asistive avansate.

  Astfel se dorește:
  Acordarea de sprijin angajatorilor în vederea asigurării accesibilizării locurilor de muncă pentru persoanele cu dizabilități;
  Sprijinirea persoanelor cu dizabilități în vederea creșterii șanselor de integrare pe piața muncii prin acordarea de subvenții în vederea achiziționării de dispozitive și tehnologii asistive și tehnologii de acces; și implicit,

  Creșterea ocupării șomerilor și a persoanelor inactive, cu accent pe șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (55-64 ani), persoanelor cu dizabilități, persoanelor cu nivel redus de educație.

  Cu toate că acest proiect s-a bucurat de o mediatizare eficientă în județul Satu Mare, se pare că multă lume încă tot nu a aflat de oportunitățile acordate. Standul special, chiar dacă nu a oferit locuri de muncă, s-a bucurat de un grad ridicat de interes din partea vizitatorilor.

  Proiectul pune mare accent pe sprijinirea șomerilor cu nivel redus de educație, prin oferirea unor vouchere în valoare de 5000 de euro, cu care persoanele cu dizabilități eligibile își pot achiziționa tehnologie asistivă și de mobilitate de ultimă generație, altele decât cele subvenționate prin Casa de Asigurări de Sănătate, totuși, se pare că interesul e mai mare din partrea celor cu studii medii și superioare.

  Ei au avut mai multă tangență cu tehnologia de nivel înalt și înțeleg mai bine avantajele pe care acestea le oferă. Totodată, se pare că ei au mai auzit și despre această oportunitate, deoarece, au solicitat doar câteva informații suplimentare față de cele pe care le-au obținut prin mijloacele mass media.

  Cei necalificați, sau cu nivel foarte redus de studii au solicitat și au obținut informații, mai mult despre aparaturile și tehnologiile pe care le pot achiziționa: la ce și cum le pot utiliza și nu în ultimul rând, dacă sunt și ei capabili să le utilizeze, dacă folosirea lor nu necesită cunoștințe speciale. Pentru ei, precum și pentru toți cei interesați, specialiștii DGASPC le-au propus achiziționarea unor tehnologii corelate cu nivelul de pregătire al fiecăruia și utile în domeniul unde persoana cu dizabilități dorește să se angajeze.

  Alături de prezența DGASPC la standul sus menționat trebuie să amintim și de tinerii crescuți în sistemul de protecție, de orice tip. Ei au venit, fie să-și găsească un job pe termen lung, fie din dorința de a câștiga un bănuț în timpul vacanței.

  Un număr mare dintre copiii noștri aflați în pragul absolvirii unor studii: școli profesionale, liceu, sau chiar facultate, au venit să studieze ofertele de locuri de muncă, unii dintre ei depunându-și CV-urile la diverse firme, alții participând chiar la un intreviu fulger pentru angajare la primul lor loc de muncă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img