More


  Festivalul de muzică francofonă ”Chants sons sur scène” a revenit dupa 2 ani

  - Advertisement -

  Festivalul de muzică francofonă ”Chants sons sur scène”, etapa regională de la Satu Mare, ediția 2022, organizat la Casa Meșteșugarilor, în data de 13.05, a revenit fizic, după doi ani de pauză. Ediția din acest an a fost organizată de echipa profesorilor de limba franceză și muzică de la Colegiul Național ”Doamna Stanca” în colaborare cu ARPF ( Asociația Română a Profesorilor de Franceză) și cu Casa Meșteșugarilor.

  Muzica în limba franceză, interpretată de elevi talentați și pasionați a răsunat din nou, încântându-ne prin ritmul, eleganța și strălucirea vocilor participanților. Emoțiile au fost resimțite nu numai de către elevi, ci și de profesorii care i-au selectat, îndrumat și pregătit.

  Colegiul Național ”Mihai Eminescu” a fost reprezentat la categoria 13-15 ani, de eleva Simuțiu Maia Teodora, care s-a clasat pe primul loc, calificându-se la etapa națională de la Baia Mare, 17-18 septembrie.

  La categoria 16-17 ani, eleva Petric Maria a obținut Mențiune I.

  Elevele au fost îndrumate de profesor Mariana Molnar, dar felicitările și mulțumirile sunt îndreptate și către profesorii lor de muzică, cei care le-au ajutat să își formeze vocile și să le pună în valoare.

  Programul a fost completat de dansul spectaculos al tinerilor Gloria Mihai și Adam Kengye de la Loga Dance School.

  Maia Teodora Simuțiu- Premiul I (13-15 ani) Maria Petric – Mențiune I (16-17 ani)  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img