More


  FOTO. Inghesuială mare la Bursa locurilor de muncă. Principalii candidați, muncitorii necalificați

  - Advertisement -

  Astăzi de la ora 9.00 a  început Bursa Generală a Locurilor de Muncă, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare . Evenimentul continuă până la ora 16.

  “Vreau să mulțumesc angajatorilor deoarece avem o colaborare extraordinară

  “Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creșterea gradului de ocupare prin corelarea cererii cu oferta de locuri de muncă , existând posibilitatea interacțiunii directe dintre angajator și solicitantul locului de muncă. Este momentul când reușim să aducem la aceeasi masă cererea și oferta. Vreau să mulțumesc angajatorilor deoarece avem o colaborare extraordinară. Dorim să îi sprijinim și să direcționăm persoanele care nu au loc de muncă către aceste societăți”, a transmis Simona Derșidan director AJOFM Satu Mare.

  Printre oficialitățile sătmărene  care au participat în această dimineață la deschiderea Bursei locurilor de muncă  la Casa de Cultură a Sindicatelor au fost Prefectul Radu Roca, subprefectul Romeo Pop, directorul de Cancelarie Radu Iancu, viceprimarul Gheorghe Stan.

  ”Mi-aș dori ca toate locurile de muncă disponibile să se ocupe azi la această bursă.Felicitări organizatorilor , doamnei director Simona Derșidan și întregului colectiv de la AJOFM și mult succes angajatorilor .Și nu în ultimul rând succes sătmărenilor veniți în căutarea unui loc de muncă ” a transmis prefectul Radu Roca.

  Sunt disponibile 680 locuri de muncă în diverse domenii:
  • Industria mecanică – 160 locuri de muncă (debitator semifabricate, operator mașini unelte, sculler matrițer, inginer mecanic,acoperi metale etc.);
  • Industria textilă, pielărie – 73 locuri de muncă ( confecționer asamblor textile, confectioner articole din piele);
  • Industria lemnului – 60 locuri de muncă (muncitor necalificat,tâmplar, controlor calitate etc.);
  • Comerț – 28 locuri de muncă (programator, asistent commercial, lucrător gestionar, manipulant mărfuri);
  • Construcții – 3 locuri de muncă (dulgher, zidar, zugrav);
  • Alte domenii – 356 locuri de muncă (agent de asigurare, agent de vânzări, operator în producție, tractorist, gaterist, mecanic auto, bucătar, agent servicii, ospătar, casier,etc).

  În jur de 250 de sătmăreni,  majoritatea muncitori necalificați și asistați social au participat la Bursa Locurilor de muncă. O mare parte au fost interesați   să obțina o ștampila care să ateste că își caută loc de muncă , astfel să beneficieze în continuare de ajutor social.

  Aceștia au înconjurat intrarea principală de la Casa de Cultură a Sindicatelor , fiind nemulțumiți că nu au fost lăsați să intre toți o dată.

  “Căutăm mecanici, lăcătuși, vopsitori industriali, sudori, strungari pentru compania noastră. Nu prea am avut candidați. Cerem studii medii și cunoștințe de operare PC, desen tehnic, abilități de organizare. Acceptăm si muncitori fără experiență , îi pregătim noi. Salariul incepe de la 1600 +tichete de masă, transport, iar pentru persoane calificate cu puțină experiență peste 2000. Salariile pot urca se oferă în funcție de experiență, abilități, competențe.

  Este greu de atras tineri, am vorbit cu cei de la școlile de meserii și ei au dificultați în a găsi tineri dispuși să facă o meserie. Încet dispar meseriașii” a transmis Claudia din cadrul unei companii cu profil tehnic.

  ” Căutăm pe cineva în domeniul croitoriei, operatori masini de tricotat. Se lucrează în ture, aceptăm și persoane fără experiență. Salariile sunt până la 3000 de lei. Deocamdată am avut cereri de la persoane necalificate. Vedem până la finalul zilei”, a transmis Alin din cadrul unei companii din domeniul textilelor

  “Nu avem studii, nu avem nici o calificare. Sunt asistat social și am venit să vad oferta dar nu prea sunt joburi pentru noi”, transmite Mariana o candidată.

  DGASPC Satu Mare in colaborare cu AJOFM Satu Mare au amenajat un stand special  la Bursa locurilor de munca unde angajatorii, dar si persoanele cu dizabilitati din judetul nostru vor putea sa cunoasca masurile pentru asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități, în condiții de egalitate cu ceilalți, la mediul fizic, informațional și comunicațional, în vederea creșterii șanselor de ocupare și a ponderii persoanelor cu dizabilități angajate pe piața liberă a muncii.

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img