More


  FOTOGALERIE. Liturgie Arhierească și sfințire de biserică cu doi episcopi la Medieșu Aurit

  - Advertisement -
  Duminică deosebită pentru comunitatea ortodoxă din Medieșu Aurit. Doi episcopi au oficiat aici o Liturghie Arhierească și au sfințit biserica din localitate.
  La invitația Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, duminică, 15 mai 2022 (a IV-a după Sfintele Paști), Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român din Ungaria a liturghisi împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului, la biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Medieșu Aurit, Protopopiatul Satu Mare.
  Sfânta Liturghie a fost precedată de oficierea Slujbei de târnosire a bisericii în urma rezidirii Sfintei Mese și a lucrărilor de înnoire și înfrumusețare a lăcașului de închinare.
  Pe lângă o prezență numeroasă a enoriașilor la biserică, majoritatea îmbrăcați în frumoase straie populare, la sărbătoarea de la Medieșu Aurit au fost prezenți, printre alții, prefectul Radu Roca, Șeful Cancelariei Prefectului, Radu Iancu, fost primar la Medieșu Aurit, subprefectul Romeo Pop, primarul comunei Medieșu Aurit, Marian Torok, deputatul sătmărean Adrian Cozma, dar și alte personalități marcante din lumea politică sau administrativă a județului nostru.
  După sfințirea bisericii, a urmat Liturghia Arhierească care a avut loc la altarul amenajat special pentru acest eveniment în curtea bisericii din Medieșu Aurit.


  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img