More


  Inspector ANAF sătmărean, ARESTAT pentru LUARE DE MITĂ

  - Advertisement -

  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 26 mai 2022, a inculpatului SABĂU CĂTĂLIN, inspector în cadrul ANAF – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunii de luare de mită.

  Potrivit paginii de internet a DNA, cazul inspectorului antifraudă arestat vineri ar avea legătură cu Oradea. Verificările BihorJust, neconfirmate deocamdată de surse oficiale, arată că inspectorul în cauză ar fi din Satu Mare și ar fi angajat al Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Oradea, care are atribuții pe județele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare și Sălaj.

  În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

  La data de 01 aprilie 2022, în urma efectuării unui control la o PFA (persoană fizică autorizată), inculpatul Sabău Cătălin, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la tatăl persoanei respective suma de 15.000 euro.

  Banii respectivi ar fi fost primiți de inculpat pentru a nu sesiza organele de urmărire penală cu neregulile constatate în contextul controlului și pentru a stabili obligații fiscale mai mici în sarcina persoanei vizate.

  Inculpatului Sabău Cătălin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

  La data de 27 mai 2022, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Cluj care a emis pe numele acestuia un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

  Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img