More


  Săptămâna Prevenirii Criminalității a ajuns la final pe motocicletă

  - Advertisement -

  În perioada 22 – 27 mai a.c., Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, a organizat cea de a XVI-a ediție a evenimentului „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

  Obiectivul acestor acțiuni a fost informarea cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecţie, precum şi prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

  La nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare, polițiștii din structurile prevenire, relații publice, poliție rutieră, ordine publică – mediu rural au implementat o serie de evenimente informative – preventive, structurate pe domenii de prevenire, selectate în baza priorităților de acțiune ale Poliției Române pentru anul 2022, în colaborare cu parteneri instituționali: Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Asistență Socială, Asociația STEA.

  Domeniile abordate au vizat:

  23.05. 2022 – PREVENIREA DISCRIMINĂRII
  – Liceul ,,Ion I.C. Brătianu” Satu Mare –discuții despre discriminare și mesaje adresate tinerilor,
  – Asociația STEA Satu Mare – beneficiarii instituției, elevi din Sătmărel – activități nonformale ( jocuri, desen, flash – mob) pe tema discriminării cu transmiterea unor mesaje preventive,

  24.05.2022 – VIOLENȚA DOMESTICĂ – Liceul Tehnologic TURȚ
  – metoda BIBLIOTECA VIE – carte în bibliotecă despre violența domestică
  -expoziție de lucrări – pictură și desen, realizate de elevii Liceului de Artă ,,Aurel Popp” Satu Mare
  – flash mob, realizat cu elevii de gimnaziu

  25.05.2022 – PREVENIREA VICTIMIZĂRII MINORILOR
  – Liceul ,,Ion I.C. Brătianu” Satu Mare – sesiuni informativ – preventive pe tema dispariție minori – reprezentanții COMISIEI OMAI 119 ( CAPC, IJJ SM, STPF SM),
  -Centrul ,,ALTER EGO” Satu Mare – activități nonformale ( jocuri, desen, ștafete) pe tema comportamentelor de risc

  26.05.2022 – SIGURANȚA ONLINE
  -Școala Gimnazială Botiz – lansarea campania EROII INTERNETULUI în cadrul elevilor clasei a VI-a (prezentare generală a campaniei) și întâlnire cu profesorii (prezentare campaniei)

  Vineri, 27 mai a.c. Săptămâna Prevenirii Criminalității s-a încheiat prin organizarea unui eveniment pe tema siguranței rutiere, în parteneriat cu clubul moto BLUE KNIGHTS ROMÂNIA 5.

  MARȘUL MOTOCICLIȘTILOR – MARȘUL VIEȚII a fost un semnal pentru reducerea rsicului rutier, adresat comunității sătmărene, realizat sub deviza ,,RESPECT ÎN TRAFIC – RESPECT PENTRU VIAȚĂ!”

  Motocicliștii au urmărit sensibilizarea publicului larg, în special a conducătorilor auto privind existența în trafic a motocicliștilor, precum și conștientizarea lor asupra necesității cunoașterii și respectării cu strictețe a regulilor de circulație.

  Pe traseul Satu Mare – Viile Satu Mare, participanții au avut parte de adrenalină, cai putere, sub deviza ATENȚIE! PRECAUȚIE! Responsabilitate!

  La monumentul Motocicliștilor din Viile Satu Mare, s-a desfășurat un moment comemorativ dedicat victimelor accidentelor rutiere, un prilej de transmitere a unor mesaje preventive referitoare la siguranța în trafic.

  Pe parcursul derulării Săptămânii Prevenirii Criminalității, comunitatea sătmăreană a avut oportunitatea să se informeze despre cum pot preveni să devină victime ale unei infracțiuni sau care sunt soluțiile la problemele pe care le întâmpină.

  Totodată, au avut ocazia să vorbească cu polițiștii despre consecințele care decurg din comiterea de infracțiuni și care este limita dintre legal și ilegal, și să participe  la activitățile organizate de specialiștii în prevenirea criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img