Dublu eveniment sâmbătă la Colegiul Național Mihai Eminescu din municipiul Satu Mare. A fost inaugurat Muezul școlii,fiind lansată și cartea ”Eminescienii și comunitatea sătmăreană”.
Manifestarea a debutat cu Imnul Colegiului Mihai Eminescu. Prezentarea volumului ” Eminescienii și comunitatea sătmăreană” avându-i ca autori pe Ovidiu T. Pop, Natalia Boloș și Diana Petrovai, i-a aparținut unui fost elev al acestei prestigioase instituții de educație, Radu Bud, fost prefect.
Au rostit alocuțiuni inspectorul general Anișoara Boitor, autorii cărții, consilierul ministrului Educației, Radu Szekely, prof.univ.dr.doc.Ion Cârja, lector dr.Lucian Turcu, profesorii de istorie ai colegiului, Natalia Cherecheș și Marius Horșia, foști absolvenți. Atmosfera de sărbătoare a fost întregită de apreciatele epigrame ale lui Tipu Sălăgean.
Tot în Sala Festivă a colegiului Mihai Eminescu a avut loc și prezentarea Muzeului eminescienilor, muzeu amenajat la subsolul clădirii, în imediata apropiere a capelei sfințite în cursul anului trecut.
Un sobor de preoți a săvârșit apoi o slujbă de binecuvântare și sfințire a muzeului inaugurat.
Cei prezenți au fost invitați să scrie în Cartea de Onoare, să viziteze laboratorul de robotică și capela colegiului. Discuțiile libere au avut loc într-o sală cu preparate tradiționale, specifice unor astfel de evenimente.
Omul zilei a fost profesorul Ovidiu T. Pop, profesor de renume la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare. ,,De ce? Pentru că merită! ,, a specificat directorul colegiului, prof. Natalia Boloș.
Profesorul Ovidiu T. Pop nu este doar un nume recunoascut pe plan național și internațional la disciplina Matematică ci este OMUL care se implică în viața cetății și în viața comunității eminesciene sătmărene.
La lansarea sa de carte de sâmbătă -au fost alături toți cei care îl apreciază și nu au fost puțini. Personalități din mediul universitar, autorități județene, reprezentanți ai generațiilor de absolvenți ai colegiului eminescian.
Din păcate, profesorul Pop a ales să iasă la pensie și să părăsească municipiul Satu Mare dar lasă moștenire generațiilor viitoare 22 de caiete eminesciene, muzeul eminescienilor și numeroase alte volume.