More

    Se știu gazdele manșei tur a rundei finale a barajului de promovare în Liga a 2-a

    Federația Română de Fotbal a stabilit luni, 16 mai, prin tragere la sorți, programul rundei finale a barajului de promovare în Liga 2, ediția 2022-2023. Cele cinci jocuri au loc în data de 4 iunie, turul, respectiv 8 iunie, returul.

    Până atunci are loc manșa semifinală a barajului de promovare în Liga 2, zece meciuri, în care se se califică primele două clasate din cele zece serii de play-off din Liga 3. Meciurile vor avea loc în data de 25 mai, turul, respectiv 28 mai, returul, cu echipele de pe locurile 1 gazde în retur, conform unei decizii anunțate la începutul sezonului. Ulterior, cele zece câștigătoare vor merge în runda finală a barajului, cea pentru care astăzi s-a stabilit ordinea desfășurării jocurilor.


    În acest moment, cu o etapă înainte de finalul play-off-ului Ligii 3, cunoaștem 18 din cele 20 de echipe care sunt calificate în runda semifinală a barajului de promovare în Liga 2. Doar într-o serie nu s-a stabilit ocupanta locului 1, în timp ce în trei serii încă sunt lupte pentru clasarea pe locul 2.
    În urma tragerii la sorți a rezultat următorul program al jocurilor pentru manșa tur a rundei finale a barajului de promovare în Liga 2:
    F1: Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
    F2: Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
    F3: Învingătoarea B6 v Învingătoarea B5
    F4: Învingătoarea B8 v Învingătoarea B7
    F5: Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10
    Învingătoarele din cele cinci partide din runda finală a barajului vor obține dreptul de a evolua în sezonul 2022-2023 al Ligii 2.
    Meciurile din runda finală a barajului de promovare în Liga 2 se stabilesc în urma următoarelor jocuri, cele din runda semifinală a barajului:
    B1: CSM Focșani (Locul 2, Seria 2) – Dante Botoşani (Locul 1, Seria 1)
    B2: Foresta Suceava (Locul 2, Seria 1) – SC Oțelul Galați (Locul 1, Seria 2)
    B3: CS Tunari (Locul 2, Seria 4) – CS Afumați (Locul 1, Seria 3)
    B4: SC Popeşti Leordeni / Farul Constanţa 2 (Locul 2, Seria 3) – Progresul Spartac (Locul 1, Seria 4)
    B5: Viitorul Dăeşti / CSM Alexandria (Locul 2, Seria 6) – AFC Odorheiu Secuiesc (Locul 1, Seria 5)
    B6: FC Pucioasa (Locul 2, Seria 5) – CSM Slatina (Locul 1, Seria 6)
    B7: CSC Ghiroda şi Giarmata Vii / CSC Dumbrăviţa (Locul 2, Seria 8) – CSM Reșița (Locul 1, Seria 7)
    B8: CSM Deva (Locul 2, Seria 7) – CSC Dumbrăviţa / CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (Locul 1, Seria 8)
    B9: CA Oradea (Locul 2, Seria 10) – CS Hunedoara (Locul 1, Seria 9)
    B10: Metalurgistul Cugir (Locul 2, Seria 9) – Minaur Baia Mare (Locul 1, Seria 10)

    Fără necunoscute în seria a 10-a!
    Legat de seria a 10-a a Ligii a 3-a, lucrurile sunt deja clare. Minaur și CA Oradea sunt sigure de baraj în vreme ce Luceafărul Oradea și Progresul Șomcuta Mare sunt matematic retrogradate chiar dacă mai sunt două etape de jucat.
    CSM Satu Mare are un play-out aproape perfect. Trupa lui Csik are o singură remiză și șapte victorii și în cazul unui succes sâmbătă în duelul cu SCM Zalău ar putea chiar termina pe primul loc. Din play out!
    Meciul de sâmbătă se va disputa de la ora 18 pe stadionul Olimpia-Daniel Prodan.

    ”Căpitanul” Florin Mureșan suspendat
    șase etape!!!
    La meciul CSM Satu Mare- CFR II Cluj Napoca, scor 0-0, am avut parte de două eliminări. Cătălin Itu de la CFR Cluj pentru cumul de galbene și Florin Mureșan de la CSM Satu Mare pentru un gest nesportiv chiar la final de meci.
    Căpitanul clujenilor s-a ales cu o suspendare de o etapă și o penalitate de de 160 de lei în vreme ce căpitanul CSM-ului a primit o sancține mai aspră… Șase etape de suspendare și 1020 lei amendă!

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE