More


  VESTE BUNĂ. Centura Sătmarului, deschisă circulației în curând

  - Advertisement -

  Finalizarea investiției și deschiderea circulației pe Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare este o prioritate absolută. Primarul Gábor Kereskényi a discutat marți cu Cristian Pistol, director general al CNAIR despre această investiție, pe care sătmărenii au așteptat-o 30 de ani, se apropie de finalizare. Este doar o chestiune de câteva sătptămâni până ce șoseaua va fi deschisă circulației. S-a mai discutat și despre proiecte viitoare pe care le vom derula în parteneriat cu CNAIR.

  Se lucrează intens
  Veștile de pe șantier sunt bune. După una dintre ultimele întâlniri dintre autoritățile județene și locale cu Paolo Mattia, project manager și Giorgio Gasparetto, production manager la ITINERA S.p.A., antreprenorul general al lucrărilor la Varianta de ocolire a municipiului Satu Mare, mobilizarea antreprenorului este vizibilă, pe șantier în acest moment se lucrează la montare parapeți metalici, panouri fonoabsorbante și separatoare de sens, lucrări a căror executare nu depinde de condițiile meteorologice.

  Totodată se ucrează intens și la sensurile giratorii care vor face conexiunea dintre Șoseaua de Centură și drumurile naționale și județene.

  În același timp, antreprenorul lucrează la actualizare contracte subantrepriză, organizare șantiere, asigurare furnizori, astfel încât în maxim două luni de la demararea activităților oprite acum din cauza condițiilor meteorologice, acestea să se finalizeze.

  Date tehnice despre Centură
  ”Varianta de Ocolire Satu Mare” este o investiție a Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere printr-un proiect finanțat integral din fonduri europene prin POIM – Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și are ca termen de execuție sfârșitul lunii iunie 2021.

  Proiectarea și execuția Variantei de Ocolire a municipiului Satu Mare are o valoare contractuală de 304.790.869,19 lei fără TVA.

  Varianta de Ocolire a municipiului Satu Mare, în lungime de 19,54 km, are prevăzută o perioadă de execuție de 23 luni (5 luni proiectare și 18 luni execuție lucrări) și o perioadă de garanție de 24 luni.

  După cum se știe, zona podului peste Someș aferentă Șoselei de Centură este deschsi circulației de mai bine de o jumătate de an.

  Florin Dura  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img