More


  Violența nu se șterge cu gesturi frumoase!

  - Advertisement -

   Marți, 24 mai a.c, în cadrul SĂPTĂMÂNII PREVENIRII CRIMINALITĂȚII, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Satu Mare – Compartimentul Analiza și Prevenirea Criminalității au abordat tema VIOLENȚA DOMESTICĂ.

  Gazda evenimentului a fost Liceul Tehnologic ,,Anghel Saligny” Turț, respectiv cadrele didactice și tinerii elevi liceeni. Evenimentul a vizat sesiuni preventiv – informative, o expoziție cu lucrările elevilor Liceului de Artă ,,Aurel Popp” Satu Mare și un flash- mob în mișcare, coordonat de către dna. profesor Crina Leș.

  Informarea participanților s-a realizat în cadrul campaniei de prevenire  a violenței domestice inițiată de către Poliția Română și fundația Sensiblu ,,Violența nu se șterge cu gesturi frumoase”.

  Tinerii liceeni și cadrele didactice au fost angrenate într-o metodă interactivă de informare – BIBLIOTECA VIE, inițiată de către Centrul Antidrog Satu Mare, în parteneriat cu alte instituții și cu comunitatea locală.

  Polițistul din structura prevenire a interpretat rolul unei CĂRȚI în BIBLIOTECA VIE, care aborda domeniul violenței domestice, oferind informații despre legislația care reglementează domeniul, formele de abuz și modalitățile de manifestare, ajutorul care poate veni din partea instituțiilor abilitate, organizațiilor nonguvernamentale și a persoanelor adulte de încredere.

  Conceptul cheie s-a axat pe ideea de A CERE AJUTOR!, mesajele preventive transmise urmărind sensibilizarea, dar și conștientizarea importanței faptului de a nu trece de unul singur printr-un episod abuziv, situație abuzivă sau relație abuzivă.

  Expoziția de lucrări, pictură și desen a venit în sprijinul sensibilizării participanților față de acest domeniu- violența domestică – prin artă, încercându-se transmiterea unor mesaje preventive referitoare la urmele dramatice pe care acest fenomen le lasă în sfera dezvoltării psihice, fizice, emoționale.

  Flash–mob–ul în mișcare, realizat cu sprijinul elevilor din ciclul  gimnazial, coordonați de către profesoara Crina Leș,  a exprimat ideea de solidaritate umană, susținere și ajutor, accentuând și mai mult ideea TU NU EȘTI SINGUR! CERE AJUTOR!

  În echipă, prin informare și apelând la mijloace din domeniul artei, evenimentul care a abordat acest domeniu al violenței domestice a tras un semnal de alarmă referitor la distrugerea zidului indiferenței.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img