More


  Mândria Sătmarului prinde contur

  - Advertisement -

  Podul peste Someș din zona străzii Ștrandului, vizavi cu cartierul Micro 17, supranumit și mândria Sătmarului, prinde contur. Cel puțin dinspre partea de Micro 17, în zona parcării fostului magazin Interex, se vede foarte bine rampa de urcare/coborâre a acestui pod. Mai mult decât atât, lucrările la acest pod au ajuns în zona bulevardului Independenței din Micro 17.

  Din ce în ce mai prezent
  Noul pod peste râul Someș din municipiul Satu Mare este din ce în ce mai prezenți în viața sătmărenilor. Astfel, cei care trec în aceste zile prin cartierul Micro 17, pe bulevardul independenței, pot vedea atât stâlpii de susținere a podului, cât și rampele de urcare, respectiv coborâre de pe pod. Toate acestea pot fi văzute în zona parcării fostului magazin Interex.
  De asemenea, lucrările la acest pod au ajuns acum în zona bulevardului Independenței, ceea ce înseamnă că lucrările la construirea acestui pod se desfășoară într-un ritm alert. Astfel că, dacă ținem ciont de seriozitatea de care a dat dovadă până acum constructorul, sunt șanse foarte mari ca acest pod să fie realizat la timp.

  Cel ai mare proiect de infrastructură din Satu Mare
  Podul este cel mai mare proiect de infrastructura din ultimele trei decenii din Satu Mare și o construcție unică în nord-vestul României. Acesta va avea 640 de metri, proiectul fiind adjudecat în aprilie 2020 către constructorul austriac Strabag pentru 168 milioane lei.
  Lucrările au început în iulie 2020, urmând a fi finalizate în doi ani și jumătate.
  Structura celui de-al treilea Pod va fi susținută de doi piloni, prin intermediul unor hobane din oțel special, dispuse simetric in sistem semi- harpă. De asemenea, se mai prevede amenajarea a patru benzi de circulație, cu cate două benzi pe sens, două trotuare prevăzute cu parapet pietonal și o pistă pentru bicicliști.
  Pentru accesul de pe diguri pe trotuarele podului se prevăd patru scări, cate doua scări pe fiecare dig, iar pentru siguranța circulației pietonale se vor amplasa parapete metalici de protecție pe rampe, viaducte si pod precum si pe scările de acces de pe diguri.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img