More


  Sărbătoare. Ziua Rezervistului Militar marcată la Instituția Prefectului Județul Satu Mare

  - Advertisement -

  Azi 09 iunie 2022 Instituția Prefectului Județul Satu Mare, alături de Asociațiile Cadrelor Militare în Rezervă din Satu Mare au organizat un ceremonial cu ocazia “Zilei Rezervistului Militar”. Evenimentul a avut loc de la ora 11.00,la inițiativa prefectului Radu Roca în Sala Mică de Ședințe a Instituției Prefectului județul Satu Mare.

  În program au fost incluse intonarea imnului de stat a României, păstrarea unui moment de reculegere în memoria cadrelor militare decedate, alocuțiuni ale prefectului, comandantului garnizoanei, precum și ale reprezentanților asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere din M.Ap.N., M.A.I., S.R.I.. Cu acest prilej, prefectul Radu Roca a înmânat diplome de excelență reprezentanților asociațiilor sărbătorite. De asemenea de la ora 12,30 a avut loc la Biserica ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” un Te Deum în memoria militarilor rezerviști trecuți la cele veșnice.

  ”Este o sărbătoare scumpă tuturor celor care, astăzi, sunt cadre militare în rezervă și în retragere, după ce un număr însemnat de ani au slujit țara și drapelul. Această zi se înscrie alături de alte zile cu specific ostășesc. Instituirea zilei este o recunoaștere a devotamentului, profesionalismului și spiritului de sacrificiu ale cadrelor militare aflate în rezervă sau în retragere. Este important să se recunoască faptul că a fi militar, polițist sau pompier nu este numai o meserie, ci este un destin pecetluit prin jurământul pentru patrie și drapel .

  Vă mulțumim pentru tot efortul depus în slujba patriei și vă dorim să aveți parte de respectul cuvenit, de multă sănătate și bucurii.”- prefect Radu Roca.

  ” Am sărbătorit azi, cu intârziere ZIUA REZERVISTULUI MILITAR! Multumiri INSTITUTIEI PREFECTULUI JUDET SATU MARE ,pentru organizarea de exceptie a acestui eveniment!” a transmis Gheorghe Strâmb, fost comandant al ISU Satu Mare.

  Ziua Rezervistului Militar a fost instituită prin Hotărârea Guvernului României nr. 467 din 12 mai 2010 pe data de 31 mai. În acest an a fost însă sărbătorită cu întârziere la Satu Mare din cauza programului încărcat de la Instituția Prefectului județul Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img