Spadasinii de la CSM Satu Mare continuă să domine Campionatele Naționale atât la individual cât și la echipe.


Echipa antrenată de Csiszar Francisc și Nagy Lehel a câștigat al 5-lea titlu național consecutiv iar anul acesta la individual au strălucit Alex Oroian-aur și Adrian Szilagyi-bronz.
Competiția desfășurată în sala Alexandru Csipler a adunat opt echipe la start…Din păcate rămânem cu gustul amar că pentru acești campioni ai sportului sătmărean în tribuna sălii de scrimă se adună o mână de spectatori…
”Suntem fericiți. Rămânem cei mai buni din țară și acest lucru nu poate decât să ne bucure. Mă așteptam să câștigăm cu Târgu Mureș dar nu la o asemenea diferență.Îi felicit pe băieți, pe Alex Oroian mai ales pentru cum a tras azi în a doua zi de concurs. Pe Adi Szilagyi, sufletul echipei, pe Adrian Dabija și chiar și pe Szep Marton care ne-a ajutat și el atât cât a intrat pe planșe” ne-a spus antrenorul Csiszar Francisc.
Concursul pe echipe a început luni cu primele patru runde, toate câștigate de CSM Satu Mare.
Tot cu punctaj maxim au intrat în a doua zi de concurs și cei de la CSU Târgu Mureș, principalii contracandidați la titlu…
Ambele echipe și-au câștigat și marți dimineață partidele avute iar întâlnirea directă din ultima etapă a fost considerată adevărata finală a Naționalelor…
A fost însă o finală fără istoric…Sătmărenii au început excelent și s-au distanțat la 10-4 apoi Oroian, Dabija și Szilagyi au prins aripi și și-au demolat adversarii pentru un 45-24 la final.
De remarcat că din echipa de la Târgu Mureș face parte și sătmăreanul Otto Tardi alături de Andrei Timoce, prietenul lui Adi Szilagyi, trecut și el pe la CSM Satu Mare dar și Rigo Robert…actualul antrenor al lotului național de spadă senioare a României.
De remarcat și evoluția bună a tinerilor de la CS Satu Mare. În formula Anton Cîmpan, Marton Mezinger, Tudor Surducan şi Szabolcs Szabo aceștia au încheiat pe locul 5 cu patru victorii şi trei înfrângeri. Cu mențiunea că tot patru victorii și trei înfrângeri au avut și CSU 1 Craiova și CSU 2 Craiova echipele de pe locurile 3 și 4!.
Spada sătmăreană este antrenată de Francisc Csiszare, Nagy Lehel, Simona Surducan, Adrian Szilagyi şi Adrian Pop. Urmează campionatele naţionale de copii de la Bucureşti, din perioada 14-25 iunie.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here