DISTRACȚIE
Duminică, Ardudul a fost capitala muzicii latino, iar luni, de Sfântă Mărie, aici a avut loc un adevărat regal focloric

Ardudenii au avut parte de două zile de petrecere. dacă duminică, orașul Ardud a fost transformat în capitala românească a muzicii latino, luni, de Sfântă Mărie, aici a avut loc un regal flcloric de înaltă ținută.

Premierea cuplurilor logevive
Sătbătoarea de la Ardud a debutat demuinică că un moment festiv deosebit. Primarul ovidiu Suma, alături de directorul Casei Orășenești de Cultură, Simina Pop, a premiat cuplurile de aur din oraș, adică acele cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie.
Pe lângă felicitări și urări de bine, cuplurile de aur ale orașului Ardud au primit și premii, respectiv diplome.

Ardud, capitala muzicii latino
Duminică, în 14 August, s-a desfășurat la Ardud un eveniment inedit dedicat muzicii și dansului latino. În fața unui public numeros care a vibrat pe ritmuri exotice, Latino Night Ardud a reunit pe aceeași scenă artiști de muzică latino din țară și din străinătate, dansatori și interpreți îndrăgiți.
În organizarea Asociației Culturale „dr. Augustin Mircea” Ardud cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare și în parteneriat cu Primăria și Consiliul local Ardud și cu Casa de Cultură „dr. Augustin Mircea” Ardud, Latino Night Ardud a fost un concept muzical expresiv și original care, pentru o noapte, a transformat Ardudul în capitala muzicii latino din Romania. Vibrațiile antrenante ale TANGOULUI au fost transmise de argentinianca Analia Selis, trupă Mandinga a antrenat publicul pe ritmuri pasionale, exoticii dansatori de la Wilmark Entertaiment Show au provocat publicul la dans, îndrăgita interpretă Szandi din Ungaria a trezit nostalgii latino, iar talentatul Marian Buzilă ne-a bucurat cu vocea lui.
În deschiderea evenimentului, au urcat pe scena Trupa Aris, Ansamblul Inedit Satu Mare, Adrian Lupescu, Trupa Favorit Satu Mare, Ella Bella, Hey Roop Satu Mare, iar publicul s-a bucurat și de momente de dans latino asigurate de școala de dans Loga Dance din Satu Mare. Finalul spectacolului a fost marcat de un spectaculos foc de artificii!

Regal folcloric
Luni, de Sfântă Mărie, la Ardud a avut loc un adevărat regal focloric. Festivalul Internațional Folcloric „Cetatea Codrului” de la Ardud, ediția a VIII-a, a reunit la un loc pasionați dansatori de muzică tradițională, dar și îndrăgiți interpreți de folclor, totul în cadrul unei manifestări menite să promoveze valori tradiționale din țară și dinafara țării.
După o Paradă a Portului Tradițional, râbd pe rândm, au urcat pe scenă 16:00 Parada portului tradițional Ansamblul de dansuri maghiare “Csillagvieag” Ardud; Ansamblul de dansuri șvăbești; Ansamblul folcloric “Măgura”Bicaz, Maramureș; Grupul vocal “Plaiuri Codrenești”, Cehu Silvaniei, Sălaj; Ansamblul folcloric “Rákóczi Kovács Gusztáv Hagyományőrző Együttes”, Nagyecsed, Ungaria, Ansamblul folcloric al județului “Doruri Sătmărene”; Ansamblul folcloric “Cetatea Codrului” Ardud; Ana Holdiș Pop și Vlad Jurchiș; Petrică Mureșan; Iurie Levcic și Formația Folclorică Perla Cernăuți, Ucraina; Alexandru Pop, Cristian Fodor și Ionuț Langa.
Florin Dura
foto: ardud1,2,3,4: PETRECERE. Ardudanii au avut partde de două zile de distracție

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here