More


  Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare anunță că a finalizat traseul Batarci – Via ferata

  - Advertisement -

  Salvamont Satu Mare vine cu vești excelente pentru totți iubitorii de drumeții montane și comunică următoarele informații despre zona de aventură și petrecere sportivă a timpului liber din Măgura Batarciului:

  -24-25 spt. -ora 11 am. sunt data și ora deschiderii traseului turistic amenajat cu cabluri pentru publicul larg, dornic de o inițiere în parcurgerea unui traseu de via ferrata. Această zi a fost amânată succesiv datorită condițiilor meteo improprii unui astfel de eveniment dar sperăm într-o îmbunătățire a prognozei meteo.

  – acțiunea va avea loc în zona stâncoasă din Dealul Măgura-Comuna Batarci.

  – accesul către comuna Batarci se poate face din 2 direcții, Halmeu DJ 109M sau Turț 109 H, pe drumuri județene modernizate, iar direcționarea către zona vizată se face cu ajutorul săgeților de orientare de pe stâlpii de marcaj turistic vopsiti alb-negru, amplasați pe drumurile de intrare în localitatea Bătarci.

  – din drumul județean 109H se intră pe un drum îngust pietruit în lungime de cca.2.5 km care la final are o mica parcare pt cca 10 vehicule.

  – Recomandare! Pentru a evita aglomerarea pe acest sector de drum, pentru a beneficia de plimbare lejeră în aer curat prin livezile de prun ale Batarciului, pentru a avea o zi armonioasă de drumeție cuplată cu aventura percurgerii unui traeu via ferrata, recomandăm parcarea vehiculelor pe marginea drumului asfaltat și parcurgerea traseului la pas!

  – echipamentul trebuie să fie unul montan sau cel putin unul sportiv, cu o atenție deosebită pt încălțăminte care ar consta în bocanci cu talpă vibram, în lipsa lui recomandați sunt încălțămintea sport cu talpă de cauciuc căt mai aderentă.

  – pe lângă sandviș și apă , în rucsac sau camel-back ne vor prinde bine și o foiță sau un soft-sheel în fața capriciilor toamnei

  – montaniarzii care dețin kitul de via ferrata vor intra pe traseu fără să aștepte, evident cu respectarea distanțelor și a regulilor de parcurgere pt trasee de via ferrata.

  – turiștilor care nu dețin aceste kituri, SPJ Salvamont Satu Mare le pune la dispoziție un număr de 12 astfel de seturi via ferrata, care vor fi folosite prin rotație, în acest caz putându-se ivi timpi de așteptare, în cazul unui public numeros.

  – traseul are o lungime de 140m cu o diferență de nivel de aprox. 80m, este echipat conform normativelor europene în materie, clasificare / Clasa A – acces ușor: față căzută, traversee ușoare echipate, care alternează cu pasaje scurte verticale având prize de dimensiuni mari, fară solicitări fizice considerabile.

  -traseul, pe segmentul cu cabluri ,,Via ferrata” este finalizat, se mai lucrează, la amenajarea și marcarea traseului turistic de acces la baza peretelui.

  – traseul a fost parcurs in teste pentru prima dată de către un grup inimos de sătmăreni, „Bakancsnyuzo csapat” pasionați de traseele de via ferrata, care l-au parcurs pe o vreme ploioasă și cărora le mulțumim pt colaborare! (pers. contact Melinda Kael)

  Vom reveni cu detalii despre tot ce trebuie să știm în legătură cu traseele de via ferrata, cu prezentarea către mediul de afaceri în turism, cu stadiul lucrărilor efectuate de către SPJ Salvamont și primăria Bătarci în amenajarea căii de acces la Peretele din Dealul Măgura și cu o localizare exactă pentru cei care vor dori să participe la acest eveniment montan.

  Nicolae Ghișan  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  Securitatea

  0
  spot_img
  spot_img