More  Sărbătoarea unui secol de învăţământ economic sătmărean

  - Advertisement -

  Colegiul Economic Gheorghe Dragoș din Satu Mare a organizat o serie de evenimente dedicate unui secol de învățământ economic sătmărean.
  Aceste manifestări au debutat cu o întâlnire desfășurată într-un cadru festiv, activitatea îmbinând trecutul cu prezentul. Astfel, s-a făcut o trecere în revistă a istoricului învățământului economic sătmărean și a celui care a fost părintele învățământului economic, Gheorghe Dragoș.


  Manifestarea culturală, un elogiu adus personalității prolifice a celui care a pus bazele învățământului economic sătmărean, a ocazionat realizarea unei scurte incursiuni în trecutul și evoluția Colegiului Economic „Gheorghe Dragoș” Satu Mare.
  Gheorghe Dragoș, patronul spiritual al colegiului aniversat, înființează, în 1923, Școala Superioară de Comerț Satu Mare cu predare în limba română. Fiind primul director al acestei instituții, a reușit să organizeze temeinic școala și să dea vieții economice din Nord-Vestul Transilvaniei prin absolvenții acesteia care au activat și activează cu succes în domeniul economic.
  La această manifestare au participat reprezentanți ai autorităților locale, ai ISJ Satu Mare, ai Bibliotecii Județene, dar și directori de școli și foști profesori ai liceului.
  Totodată, elevii claselor a XI-a au făcut lansarea firmelor de exercițiu, activitate cu tradiție a acestei școli.
  Clasele a XI-a au lansat 12 firme de exercițiu, printr-o prezentare deosebită, în cadrul proiectului educațional „Lansare spre viitor”.
  Lansarea firmelor de exercițiu ale claselor a XI-a a devenit un eveniment emblematic pentru învățământul economic sătmărean. Prin prezentarea obiectului de activitate, cele 12 firme de exercițiu și-au început demersul în domeniul antreprenoriatului.
  Firma de exerciţiu este o metodă didactică modernă şi interactivă de succes care are scopul de a dezvolta spiritul antreprenorial al elevilor prin simularea proceselor interne din cadrul unei firme reale. O astfel de firmă îşi desfăşoară activitatea într-un laborator şcolar, unde elevii învaţă practic cum să conceapă şi să conducă o afacere.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare