More


  Scandal mediatic, răzbunare, răfuială politică sau marketing bine gândit?

  - Advertisement -

  Bineînțeles că toate drumurile din Satu Mare duc săptămâna asta nu la Roma, ci la piesa de teatru “Nuntă în Oaș” care a avut prima reprezentație la Teatrul de Nord din Satu Mare.

  Doamne deci mi-a făcut scandalul ăsta o curiozitate maximă și o poftă de teatru că acum obligatoriu trebuie să prind următoarele reprezentații care vor avea loc în 23 martie la ora 18:00 și 30 martie la ora 19:00. Apoi după spectacol promit să revin cu o părere sinceră despre ce cred eu și promit să fiu imparțial, echidistant și realist. Văd dau cartonaș galben cuiva sau undă verde piesei!

  Adică vreau să îi înțeleg și pe cei care au vrut oarecum să răzbune mici neplăceri din trecut, mai mult pe cei din Oaș ale căror păreri sunt azi împărțite. Vreau totodată să înțeleg dacă răfuială politică a galbenilor cu verzi este justificată sau iar se face scandal din simpla dorința de a ieși politic în față, bine sau rău, la unii din ei, nu prea contează important este să ne băgăm în seamă ca și tanga-n fund.

  Sau totul a fost o simplă mascaradă să scoatem piesa în evidență că adevărul este că Oașul și oșeni “vând bine”!

  Ca să pot fi imparțial îmi iau oșanca din dotare la spectacol, dar și prietenii din Oaș, Codru ca să pot să văd ce părere au oameni care nu sunt implicați politic și nu au diferite interese ascunse.

  Ce este foarte clar că în cazul de fața reclama făcută până la urmă a dat roade.

  Cei de la Teatrul de Nord din urbea someșană ne-au trimis o prezentare a piesei de teatru care sună cam așa :

  “Nuntă în Oaș” vorbește cu candoare și umor despre felul în care lumea noastră de acum pune la îndoială lumea celor care azi sunt bunici sau părinți trecuți de prima tinerețe. Poate pentru cei tineri vorbește și despre ce facem atunci când nu știm ce să facem cu viitorul care e în fața noastră. Și pentru că acțiunea se petrece în zilele noastre, într-un sat din România, vrând-nevrând, spectacolul e o comedie care ne poate lăsa cu un nod în gât la final. (Cristian Ban – regizor)

  O tânără mireasă introvertită din Oaș se confruntă în ziua nunții cu întrebarea: „Oare chiar vreau să mă mărit?”. Membrii familiei extinse îi accentuează, cu argumentele lor, și mai mult dilema, confirmându-i și temerile legate de anularea nunții. “Nuntă în Oaș” este o comedie despre migranții din zona Oașului, despre însemnătatea rolului de soție și mamă, despre hibele comunicării intergeneraționale.

  Ceea ce se presupune a fi cea mai fericită zi din viața unei femei se transformă într-o tragedie onirică în care se moare, se plânge, se desparte și se împacă. În vâltoarea celor mai grandioase și contrastante nunți din România, nunțile oșenești, ridică, inevitabil, întrebări fundamentale despre ce presupune real, mai ales pentru femei, rolul de soție.

  Comedia “Nuntă în Oaș” își propune să dea voce și să reprezinte femei care muncesc, cresc copii, îngrijesc soți, țin gospodării. Și să devină, desigur, un fenomen local, provocând hohote de râs nemaiîntâlnit de puternice. (Anca Munteanu – dramaturg).

  Sigur că din punctul meu de vedere mult mai bine era să facă o astfel de piesă o persoană din Oaș care știe obiceiurile, datinile, vorba, portul și tot ce se întâmplă sau s-a întâmplat în trecut la o astfel de sărbătoare. De la cerut, steag, evenimentul în sine.

  Acuma sincer am văzut la cinema cel mai bine vizionat film românesc și cu cele mai mari încasări, Teambuilding – comedie, pamflet. Dacă îi să mă iau după comentariile auzite la piesa de teatru și dacă stau și analizez așa atunci conform filmului, să fiu scuzat de toți cei enumerați da asta este în film, moldovencele sunt toate curve, cei din Craiova niște huligani bețivi, bucureșteni niște ciudați drogați iar ardeleni niște “corcituri” lente, simpatice dar ușor retardate iar toți sunt sclavi la multinaționale dar care până la urmă scapă din lesă!

  Da, tind să cred că asta se cere, adică este probabil public mai numeros la astfel de reprezentați decât la cele serioase și ca în orice business bani vorbesc!

  Răzvan Govor  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare