More

    Spectacolul MOMO se joacă sub semnul Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști”

    Teatrul de Nord răspunde inițiativei UNITER, alăturându-se Campaniei Naționale „Artiștii pentru Artiști” cu spectacolul „Momo”, adaptare după Michael Ende, în regia Dianei Dragoș, programat marți 28 martie, ora 19.00. Banii încasați în urma vânzărilor de bilete la acest spectacol vor fi direcționați către Fondul de Solidaritate Teatrală. Așadar, vă invităm cu mic cu mare să petreceți o seară în familie, la teatru, și să faceți o faptă bună.

     

    „Momo” e despre regăsirea de sine prin poveste. Condusă de constelația Casiopeea spre strada Nicicând, fetița Momo descoperă sursa timpului în casa Niciunde, acasă la Maestrul Ora, și înțelege că timpul nu e linear ci ciclic, și că realitățile au loc concomitent. Fiecare om are acces și poate trăi oricând (într-)un timp interior care deschide o sumedenie de reflexii în povești. Trecem printr-o serie de crize în care spectacolele par aproape o aroganță, și apar și dispar de pe scenă la o bătaie din gene. „Momo” e un spectacol tributar teatrului și poveștilor, cu credința că vor continua, în orice formă ar lua-o, să ne alunge frica de moarte.” (Diana Dragoș)

     

    Din distribuție fac parte actorii: Roxana Fânață, Andrei Gîjulete, Ciprian Vultur, Cătălin Mareș, Crina Andriucă, Tibor Székely, Anette Marka, Bianco Erdei, Cristian But. Scenografia Anda Pop, animații Maria Brudașcă, muzica originală danaga, asistent regie Cosmin Adrian.

     

    Biletele campaniei se achiziționează de la Agenția teatrală, str. Horea nr. 3-5 (luni – vineri, 10.00 – 17.00; sâmbătă 11.00-13.00 și cu o oră înainte de începerea spectacolului). Prețul biletelor: 40 lei (adulți), 25 lei (copii).

     

     

     

    Campania Națională „Artiștii pentru artiști”, ediția a 19-a, este primul program al UNITER din anul 2023, organizat împreună cu teatrele din București și din țară, în perioada 15 martie – 15 aprilie 2023. Iniţiată în 2002, Campania Naţională „Artiştii pentru artişti” este un stimulator al solidarităţii de breaslă, un resort financiar pentru artiştii cu probleme de existenţă şi un semnal pentru public şi autorităţi în legătură cu situaţia acestora şi demnitatea lor. Reluăm acest eveniment după 3 ani de pauză cauzată de pandemia de SARS-COV2 și de realitatea războiului cu Ucraina.

     

    Cu ajutorul teatrelor de stat și independente care au răspuns apelului nostru și au programat spectacole sub semnul solidarității teatrale, UNITER se implică activ în domeniul susţinerii financiare a artiştilor aflați în situații de viață delicate. Încasările din vânzarea de bilete sunt direcţionate către Fondul de Solidaritate Teatrală (RO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei) și reprezintă suport financiar pentru beneficiarii programului.

     

     

     

    „Uniunea Teatrală din România, atât prin statului ei, dar și prin programele pe care le derulează își dorește ca în noul an 2023 să reușească să polarizeze și mai tare atenția și încrederea membrilor săi, dar și a viitorilor membri.

     

    UNITER va fi, ca și până acum, un pol al stabilității și al echilibrului în comunitatea noastră.

     

    Să nu uităm că TEATRUL, în orice formă a lui, și VALOAREA muncii noastre sunt acele elemente care ne unesc și ne țin „ÎMPREUNĂ” și care vor rămâne valabile indiferent de vremuri sau generații.

     

    Tot ce ne dorim pentru noul an poate trece dincolo de cuvinte dacă fiecare dintre noi își modifică poziția de așteptare în una pozitiv constructivă, fiecare dintre noi poate să contribuie câte puțin, dar esențial, la îmbunătățirea programelor noastre.

     

    Avem de făcut schimbări, dar ele trebuie făcute organic începând cu fiecare dintre noi și suntem convinși că acest lucru va avea consecințe pozitive la nivel de comunitate.

     

    Toleranța, respectul și transparența sunt valori pe care UNITER dorește să le promoveze în 2023.

     

    Haideți împreună cu UNITER!”

     

    (Dragoș Buhagiar, președinte UNITER)

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE