More

    Expoziţie comună a elevilor Şcolii de Arte şi a şcolii din Teglas

    expozitie-elevi

    La Galeria de Arte Plastice a Consiliului Judeţean Satu Mare s-a desfăşurat ieri vernisajul expoziţiei de pictură a elevilor Şcolii de Arte Satu Mare şi ai Şcolii II Rakoczi Ferenc din Teglas, cu ocazia sfârşitului de an şcolar. La eveniment au participat consilierul preşedintelui Consiliului Judeţean, Ciprian Fabian, directorul Şcolii II Rakoczi Ferenc din Teglas, Szilagyine Bodnar Erzebet, managerul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, şi preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici (AAP) Satu Mare, Gergely Csaba.
    Primul care a luat cuvântul a fost Ciprian Fabian, care a caracterizat colaborarea dintre cele două instituţii ca fiind una excepţională, adăugând că fiecare şcoală a luat din experienţa celeilate lucrul cel mai bun. La rândul său, Mircea Deac a spus că sunt deja 7 ani de relaţii foarte strânse între cele două şcoli şi că lucrările expuse sunt de foarte bună calitate, unii dintre cursanţi putând deveni membri ai AAP Satu Mare. Directoarea Szilagyine Bodnar Erzebet a declarat că prin aceste activităţi se leagă prietenii între cele două instituţii de învăţământ.

    Din partea Şcolii de Arte au prezentat lucrări 22 de cursanţi de la secţia de arte plastice, coordonaţi de profesorii Szodoray Paradi Hajnalka şi Abkorovits Robert, şi nouă de la secţia foto, coordonaţi de profesorul Dan Bâle. De la şcoala din Ungaria au fost expuse 22 de lucrări, realizate de 19 expozanţi. Programul muzical a fost susţinut de Briana Tripon şi Reich Mate, coordonaţi de profesoara Csendes Iudit de la Şcoala de Arte Satu Mare, respectiv Czeh Lenke, Czeh Petra şi Kiss Marton, coordonaţi de profesoara Sopronyi Eva de la Şcoala II Rakoczi Ferenc Teglas.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE