More

    Copii din România şi Ucraina, în tabără la Valea Măriei

    tabara-copii-valea-mariei

    La Valea Măriei se desfăşoară, în perioada 8 – 12 iunie, tabăra de vară din cadrul proiectului HUSKROUA-1001-035 fonduri structurale cu tema “Tradiţii artistice. Metode de învăţare nonformală în România şi Ucraina” la care participă 30 de copii din Ucraina, 30 de copii din România, patru cadre didactice din Ucraina, şase cadre didactice din România şi cinci însoţitori de tabără. Proiectul este implementat de Palatul Copiilor cu doi parteneri români – Liga PRO Europa Filiala Satu Mare, Asociaţia Super Kids Satu Mare şi doi parteneri din Ucraina: Şcoala de Artă Solotvino şi Primăria din Solotvino.

    La deschiderea taberei, care a avut loc duminică, au participat inspectorul general adjunct Claudiu Mondici, inginerul Dănuţ Hertea din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare, directorul Palatului Copiilor Satu Mare, Gabriela Silvăşan, directorul Şcolii de Arte Solotvino – Ucraina, Eva Vainagi, şi preşedintele Ligii Proeuropa, Filiala Satu Mare, Konya Laszlo. În prima parte a zilei, şcoala de vară a inclus activităţi educaţionale organizate în cinci ateliere, acestea fiind de iniţiere în muzica instrumentală, dansuri tradiţionale, arte vizuale, limba Kit de supravieţuire, iniţiere în creaţie privind reutilizarea deşeurilor. În partea a doua a zilei copiii au participat la activităţi recreative sub îndrumarea cadrelor didactice instruite anterior la cursul organizat la Casa Corpului Didactic.

    Obiectivul general al proiectului este realizarea unei colaborări între instituţiile care se ocupă cu educaţia extraşcolară, din judeţele Satu Mare şi Zacarpatia, în educaţia artei vizuale, a dansurilor tradiţionale şi a muzicii instrumentale, precum şi o înţelegere prin relaţii umane directe. Şcoala de vară se va încheia cu concluzii la un foc de tabără.

    Pavel Prodaniuc

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE