More

    Investiţii în valoare de 4,3 milioane de euro pentru canalizarea Odoreului

    dumitru-pop

    În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu Local al comunei Odoreu a fost aprobat Studiul de Fezabilitate actualizat şi indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul “Lucrări de construcţii reţele de canalizare şi staţii de pompare a apei uzate în localitatea Odoreu”. Această investiţie face parte din Proiectul Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare, derulat de SC Apaserv Satu Mare SA.

    Potrivit primarului comunei Odoreu, Dumitru Pop, aprobarea de către consilierii locali a Studiului de Fezabilitate este etapa finală de aprobare a documentaţiei. După această etapă se poate trece la achiziţii. “Este un proiect mult aşteptat de comunitatea din Odoreu. Dacă reuşim să implementăm acest proiect, Odoreul va avea condiţii de oraş. Programul este finanţat şi urmează ca în cel mai scurt timp să demarăm procedurile de achiziţie”, a mai spus primarul Dumitru Pop.
    Valoarea totală a investiţiei este de circa 4,3 milioane de euro. Vor fi realizate 17.879 de metri de reţele de canalizare, plus încă 3.910 metri de conducte de refulare spre staţia de epurare a municipiului Satu Mare. De asemenea, vor mai fi construite patru staţii de pompare şi vor fi montate 1.230 de racorduri. La aceste reţele vor fi racordate şi satele Mărtineşti şi Berindan.
    Primarul Dumitru Pop a mai afirmat că investiţia trebuie finalizată în termen de 18 luni de la semnarea contractului. “Avem speranţe că în maxim doi ani lucrările la reţeaua de canalizare vor fi finalizate şi în acest fel nivelul de viaţă a cetăţenilor comunei Odoreu va creşte”, a mai afirmat edilul.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE