More

    Vom avea o Liga a 4-a cu 14 echipe

    AJF-Satu-Mare2

    O serie de 14 echipe în Liga a 4-a, două serii de 12 echipe în liga a 5-a și apoi două serii în liga a 6-a. Așa va arăta fotbalul județean începînd cu sezonul 2014-2015.

    Modificările au fost făcute sîmbătă dimineața într-o ședință furtunoasă a Adunării Generale a AJF Satu Mare.
    Ediția din acest an a ligii a 4-a va începe pe 11 august iar în 2013 se vor juca și două etape intermediare, pe 21 august și 6 septembrie, iar în această toamnă vom mai avea și două etape din retur. Primul tur al Cupei României, faza județeană se va disputa pe 18 septembrie.

    Practic la finalul actualului sezon primele șase echipe din cele două serii ale Ligii a 4-a împreuynă cu cîștigătoarele celor două serii din Liga a 5-a vor forma seria de elită a Ligii a 4-a începînd cu 2014-2015.
    Ca o noutate, din sezonul viitor și formațiile din liga a 5-a vor fi obligate să aibă echipe de juniori. ”Cîștigăm încă șase echipe de juniori și-n plus concentrăm valorile într-o singură serie puternică. Vor fi și condiții de îndeplinit pentru echipele de liga a 4-a, legate de suprafața de joc, de vestiare, siguranța jucătorilor şi a oficialilor”, a explicat președintele AJF-ului, Ștefan Szilagyi, care a avut și el în urmă cu cinci ani o astfel de propunere de restructurare a ligii a 4-a, dar a fost refuzat de Adunarea Generală.

    Acum propunerea a venit din partea conducătorilor echipelor Talna Orașu Nou, Bute Pal, și Frohlich Foieni, Sandu Maier, ambii dorindu-și o singură serie, puternică, de liga a 4-a, diferențele constînd în excluderea obligativității folosirii juniorilor și cadeților în timpul campionatului, această solicitare aparținîndu-i președintelui Pal Bute de la Orașu Nou, care n-a trecut însă la vot…
    De asemenea s-a mai hotărît ca echipa prinsă că a folosit jucători ” pe fals” să fie amendată cu 500 de lei. În plus va fi întocmit și un clasament Fair-Play , iar primele trei clasate vor fi premiate de AJF.

    “Vreau să întinerim toate comisiile, să avem o funcționare mai bună și o colaborare mai bună cu echipele. Trebuie să ne ocupăm și de lotul arbitrilor și a observatorilor și să aducem îmbunătățiri. Chiar va trebui la liga a 4-a să avem observator pentru joc și unul pentru arbitri. Așa cere și FRF-ul ne-a spus președintele Ștefan Szilagyi.
    Altfel, tragerea la sorți a programului ligii a 4-a, ediția 2013-2014 va avea loc marți dimineață la sediul AJF.
    Înregistrarea Adunării Generale a AJF va fi difuzată integral luni seara în cadrul emisiunii Săptămâna sportivă începînd cu ora 20.40, la Nord Vest TV.

    AJF-ul, pe plus
    La începutul ședinței de sîmbătă dimineață, vicepreședintele Cornel Ziman a prezentat bilanțul contabil al AJF-ului. De remarcat că în în acest an Asociația a ieșit pe plus, fără datorii la bugetul de stat sau la furnizori și utilități. În contul AJF-ului sîntaproape 9000lei în condițiile în care echipele afiliate au datorii neachitate încă de anul trecut . Suma datorată de echipe ajunge la 200.000 lei!

    De remarcat și condițiile excelente oferite în sediu și modernizările făcute atît în interior cît și în curte. De altfel, președintele Szilagyi spune că în sfîrșit și curtea e primitoare și pusă la punct, așa cum își dorea de multă vreme…
    Tot în ședința de sîmbătă au fost premiate echipele promovate din liga a 5-a, Luceafărul Decebal și Prietenia Crucișor iar o diplomă specială i-a fost acordată președintelui Nicolae Chirilă de la Vetiș care și-a anunțat retragerea din activitate.

    Florin MureŞan

     AJF-Satu-Mare

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE