More

    𝗢 𝗡𝗼𝘂𝗮̆ 𝗣𝗮𝗴𝗶𝗻𝗮̆ 𝗶̂𝗻 𝗜𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗮 𝗥𝗲𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗼-𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝘇𝗲 𝗣𝘂𝗻𝘁𝗲𝗮 𝗣𝗿𝗶𝗲𝘁𝗲𝗻𝗶𝗲𝗶: 𝗗𝗲𝗹𝗲𝗴𝗮𝘁̦𝗶𝗮 𝗙𝗿𝗮𝗻𝗰𝗲𝘇𝗮̆ 𝗹𝗮 𝗡𝗲𝗴𝗿𝗲𝘀̦𝘁𝗶-𝗢𝗮𝘀̦, 𝗜̂𝗻 𝗜𝗻𝗶𝗺𝗮 𝗧̦𝗮̆𝗿𝗶𝗶 𝗢𝗮𝘀̦𝘂𝗹𝘂𝗶

    “Am avut bucuria de a întâmpina și găzdui delegația franceză de înalt nivel, într-o vizită pregătitoare ce prefațează un eveniment deosebit: semnarea acordului de înfrățire între orașul nostru și Orașul Le Blanc Mesnil. Am stat împreună cu delegația franceză, colegii noștri și toți cei implicați, pentru a ne cunoaște și pentru a construi pe aceste fundații solide și vechi pe care le are legătura româno-franceză. A fost un moment important pentru consolidarea relațiilor dintre România și Franța, care, sunt convinsă, va continua să aducă beneficii ambelor comunități.
    Vreau să exprim aprecierea mea profundă către toți cei care au contribuit la succesul acestei întâlniri. În mod special, aș dori să mulțumesc Secretarului de Stat Gheorghe Cârciu, de la Departamentul Românilor de Pretutindeni, pentru rolul esențial pe care îl joacă în crearea și întărirea punților de legătură între comunitățile de români și francezi, facilitând astfel schimburile culturale și întărirea relațiilor bilaterale.
    De asemenea, sunt recunoscătoare pentru implicarea domnului senator Thierry Meignen(fost primar al orașului Blanc Mesnil), care a condus delegația franceză și care și-a păstrat angajamentul pentru întărirea prieteniei dintre comunitățile noastre. Împreună cu colegii săi, domnul senator Patrice Joly, doamna senator Marie-Pierre Richer, și doamna senator Emilienne Poumirol, au făcut din această vizită un punct de referință pentru viitoarele noastre colaborări.
    Le mulțumesc celor care ne-au fost alături, Prefectul Județului Satu Mare, Ioan Tibil, Protopopul Marcel Malanca, preoții Bucșa Adrian, Ciprian Supuran, Radu Rusu, Viceprimarul Fanea Constantin, Secretarul orașului Ioan Cionca, consilierii locali și județeni, antreprenorul Vasile Dan, Maria Moiș de la Asociația „Vocea Diasporei Române” a românilor din Paris, Grigore Moiș, consilier municipal Blanc Mesnil, Anca Volsik, manager al Casei Orășenești de Cultură, și Anca Rusu, manager al Muzeului Țării Oașului, pentru prezența și sprijinul lor.
    Mulțumiri se îndreaptă și către echipele de protocol și organizare din ambele țări, care au lucrat în spatele scenei pentru a asigura ca totul să decurgă fără probleme.
    În calitate de primar, sunt fericită de a consolida și de a răspunde inițiativei de înfrățire. Acesta este un angajament pe care îl reînnoim astăzi, gata să deschidem noi domenii de colaborare, să împărtășim experiențe și să lucrăm împreună pentru bunăstarea cetățenilor noștri.
    Vizita aceasta nu doar că a fost plăcută, dar a și pus bazele unui viitor comun prosper, demonstrând că împreună putem construi punți durabile între culturile și comunitățile noastre.
    Înfrățirea dintre orașul nostru, Negrești-Oaș, și Le Blanc Mesnil va fi un pod între România și Franța, două națiuni cu legături profunde de prietenie și colaborare” a declarat Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești Oaș.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE