More

    Încep probele scrise la Bac-ul de toamnă

    Probele scrise pentru cea de a doua sesiune a examenelor de bacalaureat din acest an debutează azi cu proba la Limba şi literatura română. Examenele vor continua mâine cu proba la Limba şi literatura maternă, fiind urmate de proba obligatorie a profilului (28 august) şi proba la alegere (30 august). Rezultatele vor fi afişate în 2 septembrie, până la ora 12.00.
    Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, la sesiunea din august-septembrie 2013 numărul celor înscrişi a fost relativ mai mic faţă de cel de anul trecut, acest lucru datorându-se, în mare măsură, unei promovabilităţi mai mari la prima sesiune decât cea din anii precedenţi. Concret, anul acesta s-au înscris la nivelul judeţului Satu Mare un număr de 1.355 candidaţi, din care 933 din promoţia curentă şi 422 din promoţiile anterioare.
    Pentru sesiunea din toamnă a Examenului Naţional de Bacalaureat, candidaţii se vor prezenta, în funcţie de liceul unde studiază, la unul dintre cele şase centre de examinare, respectiv Colegiul Economic “Gheorghe Dragoş”, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară “George Emil Palade”, Colegiul Tehnic “Ion I. C. Brătianu”, Liceul Reformat, Liceul Teoretic Carei şi Liceul Teoretic Negreşti-Oaş. Lucrările scrise ale candidaţilor din judeţul Satu Mare vor fi evaluate în două centre de evaluare, respectiv Liceul Teologic Ortodox “Nicolae Steinhardt” Satu Mare şi Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini “Unio” Satu Mare.
    Alexandra Ardelean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE