More

    Promovabilitate de 45% la titularizare

    titu

    Procentul de promovabilitate a examenului de titularizare din acest an, adică a notelor mai mari de 7 care pot ocupa un post titularizabil, a fost de 45,17% la nivelul judeţului Satu Mare. Prin comparaţie, rezultatele din acest an sunt superioare celor din anul 2012. Rezultatele examenului desfăşurat în data de 30 iulie au fost afişate ieri la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”.
    Conform datelor furnizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, din cei 559 candidaţi care au susţinut proba scrisă a examenului, la zece li s-a anulat lucrarea în centrele de evaluare datorită faptului că au existat semne distinctive pe lucrare şi un număr de 549 de candidaţi au fost notaţi. Pe tranşe de medii, 122 de candidaţi (22,22%) au luat note mai mici de 5, asta însemnând că nu pot ocupa nici măcar un post netitularizabil. De asemenea, 179 de candidaţi (32,6%) au obţinut note cuprinse între 5 şi 7, ceea ce înseamnă că aceştia pot ocupa un post netitularizabil, în timp ce 248 de candidaţi (45,17%) au luat note cuprinse între 7 şi 10, adică pot ocupa un post titularizabil. De menţionat că doi candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă, respectiv Angela Cadar – la disciplina istorie şi Mellan Peter Miklos –  la disciplina biologie.
    Anul trecut, procentul de promovabilitate la examenul de titularizare a fost de 39,3%, adică din cei 585 de candidaţi prezenţi au luat note mai mari de şapte un număr de 230 de candidaţi. De asemenea, 193 de candidaţi, adică 33%, au obţinut la acea dată note cuprinse între 5 şi 7, în timp ce 135 de candidaţi, 27,03%, au luat note mai mici de 5. Anul trecut patru candidaţi au reuşit să obţină nota maximă la examenele de titularizare.
    Candidaţii nemulţumiţi de note pot depune contestaţii la sediul IŞJ azi, între orele 8-15. Rezultatele finale vor fi afişate în data de 8 august 2013.
    Candidaţii care au obţinut nota minim 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă se pot titulariza în condiţiile în care vor fi repartizaţi pe posturi publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, iar candidaţii care au obţinut nota minim 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă pot fi repartizaţi pentru suplinire în anul şcolar 2013-2014.
    Reamintim că în judeţul Satu Mare sunt scoase la concurs un număr de 131 posturi titularizabile, 323 posturi netitularizabile complete şi 322 posturi netitularizabile incomplete.
    FLORIN DURA

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE