21 April 2018

Ultima gardă de corp a lui Hitler a murit. A fost unul dintre puţinii care au văzut cadavrul Führer-ului: „Aşezat într-un fotoliu, era prăbuşit peste masă”

Filed under: Life |

zgbdc5-6bpq567f8g91f0yjf7id-original

 

O fostă gardă de corp a lui Adolf Hitler a murit joi, la vârsta de 96 de ani, a anunţat, vineri, un apropiat al acestui bărbat care era considerat singurul martor în viaţă al ultimelor zile ale dictatorului nazist.

Rochus Misch a murit la Berlin, în urma unui infarct, a spus Michael Stehle, deţinător al drepturilor asupra unei cărţi publicate în 2007, în care Misch a descris anii petrecuţi alături de Hitler.

Cartea, care a fost un bestseller în Germania, va fi publicată în limba engleză în lunile următoare, iar Misch scrisese recent o prefaţă pentru acest volum, a spus Stehle.

De formaţie zugrav, Rochus Misch a intrat în trupele SS foarte tânăr. La 27 de ani, a fost una dintre ultimele persoane care au părăsit, pe 2 mai 1945, buncărul Führer-ului, îngropat în mijlocul Berlinului în ruine, care a sfârşit cucerit de Armata roşie. Astfel, el a fost unul dintre puţinii care au văzut cadavrul lui Hitler după ce acesta s-a sinucis.

„Hitler, aşezat într-un fotoliu, era prăbuşit peste masă, iar Eva Braun stătea lungită lângă el. L-am văzut cu ochii mei”, a spus Misch într-un interviu acordat AFP în 2005.

Luat prizonier de ruşi, Misch a petrecut opt ani în lagărele din Kazahstan şi în Siberia. S-a întors în Berlin în 1953, unde şi-a reluat munca de zugrav.

Nu s-a îndepărtat niciodată de naţionalism-socialism şi a continuat să îl descrie pe Hitler, în serviciul căruia a fost din 1940, ca o persoană „amabilă” şi „drăguţă”.

One Response to Ultima gardă de corp a lui Hitler a murit. A fost unul dintre puţinii care au văzut cadavrul Führer-ului: „Aşezat într-un fotoliu, era prăbuşit peste masă”

  1. hermes kelly bags online Ultima gardă de corp a lui Hitler a murit. A fost unul dintre puţinii care au văzut cadavrul Führer-ului: “Aşezat într-un fotoliu, era prăbuşit peste masă” | Gazeta de Nord Vest

    hermes handbags orange
    13 septembrie 2014 at 14:25
    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *