More

    Tăşnadul ar putea dobândi statutul de staţiune de interes naţional

    tasnad

    Începând din anul 2000, prin Hotărârea Guvernului nr.417, Tăşnadul a dobândit statutul de staţiune de interes local. Înfiinţarea unei baze de tratament este condiţia necesară ca Tăşnadul să capete statutul de staţiune de interes naţional. Primăria Tăşnad a finalizat proiectul tehnic pentru viitoarea bază de tratament, pe care speră să o poată construi din fonduri guvernamentale sau din fonduri europene.
    Viitoarea bază, care va creşte atractivitatea staţiunii în ochii turiştilor, va fi amplasată pe locul în care funcţionau vechile sere ale oraşului. Potrivit proiectului tehnic, baza de tratament va avea o capacitate de 80 de locuri şi va adăposti opt cabinete medicale, de kinetoterapie, hidrokinetoterapie, electroterapie, masoterapie, hidrotermoterapie, hidromasaj şi altele. “Odată cu realizarea acestui obiectiv, Tăşnadul ar putea căpăta statutul de staţiune de interes naţional. În acest caz, capacităţile de cazare din staţiune ar putea fi ocupate pe toată durata anului. De asemenea, ar creşte numărul pacienţilor care ar putea ajunge în staţiune prin intermediul biletelor de tratament distribuite de Casa Naţională de Pensii. Baza de tratament este singura investiţie care ne lipseşte pentru dobândirea statutului de staţiune de interes naţional”, ne-a declarat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca.
    Turiştii sunt aşteptaţi în staţiunea balneară Tăşnad şi în extrasezon. “Turiştii interesaţi pot veni la piscina pe care o are în dotare şi în administrare Primăria Tăşnad, în fiecare zi, între orele 9.00 – 19.00, cu excepţia zilei de miercuri, când are loc igienizarea ei. Piscina are în anexe vestiare, duşuri, saună şi masaj”, ne-a declarat primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca. De asemenea, hotelurile din zona staţiunii, respectiv Alistra, Marisa şi Biamin, dispun de piscine de interior, fiind oferite şi servicii de fizioterapie sub control medical. Toate aceste piscine de interior sunt deschise pe durata întregii săptămâni.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE