More

    Mesaj de unitate al USL Satu Mare la final de an

    mesaj

    Liderii judeţeni ai Uniunii Social-Liberale au dorit să transmită la final de an un mesaj de unitate atât în rândul alianţei cât şi în sânul societăţii sătmărene. Acesta a fost transmis ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, de către preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, respectiv city-managerul Dan Domuţa-Băbuţ. Aceştia au susţinut că deşi au avut loc unele contre între instituţiile reprezentative din judeţ, acestea au fost unele constructive, ţinând să-i asigure pe sătmăreni că USL îşi va onora toate angajamentele.

    Liderii CJ sărbătoresc Revelionul în stradă
    Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a precizat că, la fel ca şi anul trecut, şi în acest an va ieşi în Piaţa 25 Octombrie pentru a ciocni cu sătmărenii un pahar de şampanie. “După cum v-am promis, noi, prin Consiliul Judeţean, Primăria Satu Mare şi Instituţia Prefectului vom organiza Revelionul pentru toţi sătmărenii. Totul va fi la fel ca şi anul trecut, cu spectacole şi focuri de artificii. Vor fi şi tombole, urmând să fie extraşi câştigătorii pentru diferite aparate electrocasnice. Totodată, vor fi împărţite pahare cu şampanie şi vom fi prezenţi în Piaţa 25 Octombrie pentru a închina cu toţi sătmărenii. Vor fi 200 de sticle de şampanie”, a precizat Adrian Ştef.
    Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a ţinut să facă câteva glume pe seama presupuselor disensiuni din sânul USL. “Au fost câteva săgeţi între Primărie şi Consiliul Judeţean, dar acestea sunt inevitabile. Important este că aceste săgeţi nu sunt otrăvite. Săgeţile sunt ale PNL (se face aluzie la sigla PNL, vectorul albastru pe fond galben, n.red.) şi spinii sunt de pe trandafirii PSD (se face aluzie la sigla PSD, cei trei trandafiri, n.red.). Dar echipa USL este una foarte sudată, care se ţine de cuvânt faţă de sătmăreni. Chiar dacă unii ne mai critică, astfel de evenimente sunt în cinstea sătmărenilor. Îi invităm pe toţi sătmărenii în centrul oraşului de Revelion pentru a ne bucura împreună de intrarea în noul an”, a declarat Mircea Govor.

    Un eveniment binevenit
    În ciuda unor critici, prefectul Eugeniu Avram a ţinut să precizeze că spectacolul organizat de Consiliul Judeţean şi Primăria Satu Mare în Piaţa 25 Octombrie pentru a marca trecerea în noul an este unul binevenit, în condiţiile în care nu toţi sătmărenii au posibilitatea materială de a petrece Revelionul la vreun restaurant. “Mă bucur că se organizează astfel de evenimente. Trebuie să redăm respectul sătmărenilor care ne-au încredinţat conducerea judeţului. Din păcate, date fiind vremurile în care trăim, mulţi sătmăreni nu-şi permit să participe la petreceri plătite, de aceea gestul Primăriei Satu Mare şi al Consiliului Judeţean este foarte bine venit. Îmi doresc să fim cu toţi sătmărenii împreună şi să începem cu bine anul 2014”, a conchis Eugeniu Avram.

    Primarul Coica, optimist pentru anul 2014
    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, s-a declarat mulţumit de anul care a trecut, în ciuda restricţiilor de natură financiară, şi şi-a exprimat optimismul pentru anul care urmează. “Mă bucur că suntem cu toţii împreună (se referă la conducerea USL a Consiliului Judeţean şi a Primăriei Satu Mare, n.red.). Cum am început anul acesta cu Consiliul Judeţean este bine să-l încheiem tot la Consiliul Judeţean. Chiar dacă au mai fost discuţii, trebuie să recunoaştem că este o concurenţă între instituţii, în sens pozitiv, bineînţeles. În ceea ce priveşte spectacolul de Revelion, nu am adus trupe de zeci de mii de euro pentru că a fost un an modest din punct de vedere financiar atât pentru Consiliul Judeţean cât şi pentru Primăria Satu Mare”, a precizat Dorel Coica.
    Edilul şef sătmărean a ţinut să le mulţumească membrilor din echipa de conducere a Primăriei Satu Mare. “Doresc să le mulţumesc public viceprimarului Radu Roca, viceprimarului Marcela Papici şi city managerului Dan Băbuţ. Aş vrea, de asemenea, să-l felicit pe directorul Filarmonicii Satu Mare, Rudolf Fatyol, pentru distincţia primită din partea Universităţii Debrecen pentru susţinerea prieteniei româno-maghiare. Sunt mândru că un artist de talia lui Rudolf Fatyol reprezintă municipiul Satu Mare”, a concluzionat Dorel Coica. Mai mult, edilul şef sătmărean s-a declarat extrem de satisfăcut de activitatea city-managerului Dan Băbuţ, precizând că în cursul anului următor îi va lărgi aria de atribuţii.

    Hi-Q, Naguale şi Heaven concertează la Satu Mare de Revelion
    Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat că în noaptea de Revelion vor concerta la Satu Mare Hi-Q, Naguale și Heaven. Seria de concerte va începe de la ora 21.00 cu trupa Hi-Q, urmată de Naguale şi Heaven. Bugetul manifestărilor este de 100.000 de lei, din care 50.000 de la Primăria Satu Mare și 50.000 de la Consiliul Județean, în timp ce focul de artificii va costa 20.000 de lei, cu 10.000 de lei mai mult decât focul de artificii organizat cu ocazia Zilei Naţionale a României.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE