23 July 2018

Mutare controversată în Formula 1! Punctele se dublează în ultima cursă din 2014

Filed under: Sport |

2

Cursa de la Abu Dhabi, ultima din sezonul viitor al Formulei 1, va puncta dublu în clasamentul general al piloţilor şi al constructorilor

*Fanii dezaprobă în număr mare noul punct de regulament, considerându-l inutil

Ultimele patru sezoane ale Formulei 1 au fost dominate de un tandem care pare imbatabil. Pilotând impecabil un monopost Red Bull desenat la perfecţie de Adrian Newey, neamţul Sebastian Vettel a devenit cel mai tânăr cvadruplu campion mondial din istorie. În plus, neamţul de 26 de ani a câştigat şi nouă curse consecutive, egalând recordul lui Alberto Ascari din anii ’50. Imediat, FIA s-a temut că Marele Circ îşi va pierde din interes şi a hotărât să facă o serie de modificări în regulament. Dintre care cea mai interesantă pare dublarea numărului de puncte acordate piloţilor la ultima cursă a sezonului.

92% dintre fani au dezaprobat mutarea

Decizia a fost ratificată luni seara, la Congresul FIA de la Paris, iar modificarea va fi introdusă încă din 2014, atunci când finala sezonului va avea loc la Abu Dhabi. ”Această decizie va maximiza interesul pentru curse chiar şi când sezonul se îndreaptă spre final”, a spus purtătorul de cuvânt al FIA.  Imediat, mutarea a fost primită negativ de fani. Într-un sondaj realizat pe pagina de facebook a Sky Sports, 92% dintre respondenţi au dezaprobat mutarea, spunând că este ”inutilă”. Cert este doar că Vettel nu ar fi ieşit campion mondial în 2012 dacă regula ar fi fost pusă în aplicare. La fel, nici Hamilton nu ar fi câştigat titlul în 2008, pierzând în dauna lui Felipe Massa, în timp ce Kimi Raikkonen i-ar fi furat campionatul lui Michael Schumacher în 2003.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *