More

    Vacanţe timpurii la preţuri reduse

    book

    Sătmărenii amatori de vacanţe la preţuri reduse au început deja să caute ofertele early booking. Dacă unii tatonează deja agenţiile de turism din Satu Mare, majoritatea se orientează către mediul online, acolo unde ofertele sunt de cele mai multe ori mai avantajoase, în condiţiile în care şi comisioanele percepute de agenţie sunt mai mici. De departe, cele mai căutate destinaţii rămân Bulgaria, Grecia sau Turcia, reducerile ajungând până la 40% din tariful normal.

    Grecia, la jumătate de preţ
    Grecia nu a fost niciodată o ţară cu preţuri prohibitive pentru turiştii sătmăreni, dar acum preţurile sunt mult mai mici, ajungând la reduceri de până la 40%. Totul pe fondul instabilităţii economice a Greciei, situaţie de care amatorii de chilipiruri profită cu vârf şi îndesat. Aşa se face că Grecia ar putea redeveni din acest an una dintre destinaţiile preferate de vacanţă, după ce atmosfera creată de tensiunile politico-economice a pus pe fugă turiştii în ultimii ani. Spre exemplu, la un hotel de patru stele din zona Halkidiki, grecii fac discount de 25% pentru biletele cumpărate integral până la 31 ianuarie, 20% dacă biletul este plătit în luna februarie şi 15% pentru cele achitate în martie. Pentru destinaţii mai puţin cunoscute din Grecia discounturile pot ajunge chiar la 40% din preţul de catalog.

    Bulgarii profită din plin
    În staţiunea Albena, care în ultimii ani este plină de români, ofertele early booking au suferit modificări faţă de anii trecuţi. Astfel, pe lângă faptul că în multe cazuri reducerile sunt ceva mai mici, acestea sunt în marea lor majoritate condiţionate acum de durata sejurului, cu discounturi mai mari pentru cei care doresc să petreacă mai multe zile la mare. La 3 stele în regim all inclusiv, se acordă 20% sau 15% reducere pentru sejururi de minim cinci zile achiziţionate în primele două luni ale anului, discountul scăzând cu cinci procente în cazul în care turiştii aleg o vacanţă mai scurtă, de maxim patru zile. În cazul unui hotel de patru stele situat la doi paşi de malul mării, se aplică aceleaşi reduceri, dar doar până la sfârşitul lui ianuarie. La Nisipurile de Aur, o săptămână la un hotel de cinci stele pentru o familie formată din doi adulţi şi un copil poate costa 787 euro (cu taxe de staţiune incluse) pentru un sejur la început de sezon şi 954 euro pentru o vacanţă în mijlocul verii, cu condiţia să îşi fi procurat biletele de concediu până la sfârşitul anului, când s-au oferit reduceri de 15%. Există însă şi hoteluri de 4 stele care vin cu oferte mai tentante şi discounturi mult mai generoase, cum este spre exemplu cazul unui hotel de patru stele din Sunny Beach, care scade 25% din preţul sejurului dacă acesta a fost plătit integral până pe 31 decembrie 2013, 20% dacă este achitat în ianuarie, ultima lună de early booking fiind aprilie.

    Oferte reduse şi pentru Turcia
    Secolele de influenţă turcă în ţările române şi-au pus amprenta pe opţiunile românilor când vine vorba despre vacanţe. Aşa se face că Turcia a devenit una dintre destinaţiile preferate de vacanţă ale turiştilor români, datorită serviciilor pe care le oferă în plus hotelurile de aici, care au pregătit şi pentru sezonul 2014 vacanţe early booking. Majoritatea hotelurilor însă, indiferent dacă sunt catalogate cu trei, patru sau cinci stele, oferă reduceri de maxim 20% din preţul iniţial la începutul anului, reducerile scăzând odată cu apropierea sezonului estival.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE