More

    Tadici se retrage de la Naţională!

    tadici

    Schimbarea la vârful Federaţiei Române de Handbal, în urma Adunării Generale de Alegeri de luni, produce efecte. La numai o zi după ce Alexandru Dedu a fost votat preşedinte al forului, Gheorghe Tadici şi-a anunţat colaboratorii că se va retrage de la echipa naţională. Selecţionerul a avut şi o declaraţie în acest sens , şansele lui de a rămâne pe banca tehnică a Naţionalei fiind de…5%.  Se pare că Tadici ar fi fost deranjat şi de o declaraţie dată de noul preşedinte al FRH, Alexandru Dedu, anunţând la Dolce Sport că-şi doreşte la Federaţie un selecţioner, nu pe cineva care să antreneze şi echipa de club.  De altfel, tehnicianul Zalăului a ţinut să lămurească rapid situaţia. Invitat la un post TV din Sălaj, Tadici a declarat: “Doresc să mă retrag de la naţionala României. Este o decizie pe care am discutat-o cu staff-ul meu marţi, dar şi cu domnul Gaţu acum 12 zile!? Mai stau vreo două-trei zile, aşa am convenit şi cu actualul preşedinte Dedu. Vreau să văd şi strategia lor, dar în proporţie de 95 la sută mă retrag şi nu am niciun fel de regret. Nu sunt nici demis, nu sunt nici dat afară. Am contract în derulare până în 2016 ”.

    Imediat după alegerea lui Alexandru Dedu au apărut deja speculaţii, conform cărora Jakob Vestergaard ar urma să preia echipa naţională în viitorul apropiat. Danezul va sosi vineri la Bucureşti, la invitaţia clubului CSM Bucureşti, însă potrivit unor surse din cadrul FRH acesta se va întâlni şi cu actualii conducători ai federaţiei.
    Pe lista posibililor înlocuitori ai lui Tadici a mai apărut însă un nume, cel al Marianei Târcă. Fostul inter al echipei naţionale este vizată pentru postul de antrenor federal, în locul lui Remus Drăgănescu. În cazul în care Vestergaard nu va accepta oferta federaţiei, atunci Târcă ar putea să fie promovată chiar şi ca selecţioner. Nu este exclus nici un alt scenariu, ca Vestergaard şi Târcă să colaboreze la prima reprezentativă.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE