More

    Noul subprefect a fost instalat ieri în funcţie

    TAMAS

    Noul subprefect al judeţului Satu Mare, Altfatter Tamas Ferenc, a fost instalat ieri în funcţie. La eveniment au fost prezenţi ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Attila Korodi, şi directorul general al Direcţiei Generale pentru Îndrumarea şi Controlul Instituţiei Prefectului din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Constantin Mihart, parlamentarii sătmăreni Pataki Csaba, Erdei D. Istvan şi Kereskenyi Gabor, prefectul Eugeniu Avram, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, Mircea Govor şi Rudolf Riedl, directori de instituţii deconcentrate, şefi de instituţii din cadrul Prefecturii Satu Mare, membrii UDMR, alţi invitaţi.

    Directorul general din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Constantin Mihart, a dat citire deciziei Guvernului de încetare din funcţia de subprefect a lui Cristian Sasu urmată de decizia de numire în funcţie prin detaşare a noului subprefect, Altfatter Tamas Ferenc. Ceremonia a continuat cu depunerea jurământului de către subprefectul Altfatter Tamas Ferenc. Ministrul Attila Korodi a spus, în cuvântul său, că prin numirea în funcţia de subprefect a lui Altfatter Tamas Ferenc s-a mai făcut un pas important spre normalitate în judeţul Satu Mare şi şi-a exprimat convingerea că acesta va lucra foarte bine cu prefectul Eugeniu Avram. De asemenea, a spus că judeţul Satu Mare reprezintă un model de toleranţă şi a felicitat atât conducerea cât şi locuitorii judeţului nostru. Deputatul Pataki Csaba a dat asigurări că Altfatter Tamas Ferenc este un bun profesionist, liniştit şi echilibrat şi că parlamentarii sătmăreni îşi vor aduce aportul la o bună guvernare.

    Vicepreşedintele CJ, Mircea Govor, a arătat că judeţul Satu Mare funcţionează în condiţii de normalitate, chiar el susţinând colaborarea, la nivel judeţean, cu UDMR. “Cu toţii trebuie să facem politica Guvernului Ponta, să facem ceea ce este mai bine pentru bunăstarea cetăţenilor noştri. Ţin foarte mult la colaborarea între partide, iar UDMR a fost un partener onest şi un colaborator foarte bun”, a mai spus Mircea Govor, care i-a urat mult succes noului subprefect. Cuvinte de laudă la adresa lui Altfatter Tamas Ferenc au mai spus deputatul Kereskenyi Gabor şi vicepreşedintele Rudolf Riedl, care i-au urat mult succes în noua sa funcţie.

    Subprefectul Altfatter Tamas Ferenc i-a mulţumit autorităţilor centrale, judeţene şi locale prezente precum şi foştilor săi colegi din UDMR, adăugând că numirea sa în funcţia de subprefect reprezintă o onoare pentru el şi că îşi doreşte să formeze, alături cu prefectul, o echipă redutabilă la Satu Mare. De asemenea, a mai spus că doreşte să se implice în viaţa sătmărenilor şi în organizarea viitoarelor scrutine electorale.

    În final, prefectul Eugeniu Avram a mulţumit pentru activitate fostului subprefect şi l-a asigurat pe Altfatter Tamas Ferenc că atât el cât şi ceilalţi funcţionari din Prefectură vor face tot posibilul ca să-l integreze în colectivul instituţiei, exprimându-şi totodată speranţa că vor reuşi să facă împreună o echipă bună. Totodată l-a felicitat şi i-a urat mult succes. La final, s-a ciocnit câte o cupă de şampanie.

    Florin Dura

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE