More

    Să facem spectacol cu Vâlcea!

    oli

    Olimpia se va afla azi (n.r. sambata) în faţa unui duel interesant, între două formaţii de pe podium. De la ora 11.00, pe stadionul municipal din Satu Mare se anunţă o confruntare din care ambele combatante vor să iasă învingătoare: Olimpia şi CSM Rm. Vâlcea.

    În urma retragerii oltenilor de la FCU Craiova din campionat, Olimpia le a urcat pe locul trei în clasament, în timp ce oaspeţii de azi se află pe locul doi, la cinci puncte de CraiOlguţa, conform noului clasament întocmit după retragerea formaţiei lui Mititelu. După declaraţiile antrenorului Tiberiu Csik, Olimpia pregăteşte o surpriză oaspeţilor de la Vâlcea. Sperăm să fie una plăcută pentru noi, adică o victorie a galben-albaştrilor. Din câte se pare, CSM Rm.

    Vâlcea nu se va putea baza pe Cataramă şi Pârvulescu, iar portarul Matache a resimţit dureri înaintea startului partidei cu ASA. Din păcate, nici veştile din tabăra noastră nu sunt tocmai bune. Fundaşii centrali Ene şi Bălău sunt suspendaţi pentru jocul de azi, ceea ce înseamnă că Tibi Csik şi Mircea Bolba sunt nevoiţi să îşi pună în valoare inspiraţia de moment şi să introducă înlocuitori care să facă faţă unui asemenea meci. Principalul pericol la poarta sătmăreană îl reprezintă camerunezul N’Kongue.

    „Mergem la Satu Mare să scoatem maximum. Noi am tratat toate meciurile foarte serios, chiar dacă am jucat cu ultimul loc, aşa trebuie să fie o echipă profesionistă. Şansele ne-au crescut foarte mult, mai avem două jocuri grele cu Olimpia şi CSU“, a declarat antrenorul vâlcenilor, Claudiu Niculescu.

    De cealaltă parte, Tiberiu Csik speră la o victorie „Vom încerca să ne batem de la egal la egal. Vrem să demonstrăm că înfrângerea din tur, 0-3, a fost un accident. Atmosfera la echipă este una foarte bună, băieţii s-au pregătit foarte bine, sunt dornici de victorie“, a spus Csik.

    Untitled-1

    Olimpia: Trip – Muntean, Micaş, Mureşan, Iuhas, Gavrilescu, Villand, Svarczkopf, Faur, Boştină, Bujor.

    Partida va fi arbitrată de Florin Marcu din Oradea, ajutat la cele două linii de Vasile Marinescu şi Gheorghe Bogdan, ambii din Bucureşti. Observatori FRF sunt Sajtos Laszlo (Sibiu) şi Vancea Viorel (Oradea).

    Olimpia urcă pe trei
    Mititelu a anunţat că Universitatea Craiova nu mai poate continua să joace în Liga a II-a. În acest context s-a făcut o modificare radicală a situaţiei din clasament. Asta deoarece noile reguli spun că atunci când o echipă se retrage din campionat în retur, aceasta va pierde la masa verde atât toate meciurile rămase de disputat, cât şi cele jucate până atunci în retur. Având în vedere că s-au jucat deja opt etape din retur, toate rezultatele în cauză vor fi transformate în victorii la masa verde pentru adversarele Craiovei. Cele mai câştigate sunt echipele care au pierdut sau remizat cu gruparea lui Adrian Mititelu. În prima categorie se află doar Minerul Motru, însă la egaluri avem pe FC Bihor, FC Olimpia Satu Mare şi CSU Craiova. Aceste trei ultime echipe vor primi câte două puncte. În schimb, galben-albaştrii au urcat pe locul trei, în faţa mult mai bine cotatelor ASA, Metalul şi Gloria Bistriţa, cu care s-a aflat la egalitate de puncte înainte de retragerea Craiovei.

    Daniel Chiorean

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE