More

    Seară muzicală de excepţie la Ardud

    Ardud

    Seară memorabilă vineri la Sala de Festivităţi a oraşului Ardud. Peste 300 de persoane au participat la concertul susţinut timp de două ore de soprana de talie internaţională Nicoleta Ardelean, soţul acesteia, părintele protodiacon şi conf.univ. dr. la Universitatea “Ovidius” din Constanţa, Ioan Ardelean, ambii născuţi în judeţul Satu Mare, şi Corala Preoţească “Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului din Constanţa. Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Ardud împreună cu Casa de Cultură „Dr. Augustin Mircea” din localitate.

    Suită de oficiali
    Evenimentul s-a bucurat de succes atât în rândul localnicilor cât şi al cetăţenilor din municipiul Satu Mare. În plus, o serie de oficiali, preoţi, oameni de cultură şi cetăţeni din toate localităţile aparţinătoare oraşului Ardud au participat la concertul care a durat aproximativ două ore. În public s-au aflat prefectul Eugeniu Avram, europarlamentarul Ovidiu Silaghi, deputatul Octavian Petric, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mircea Govor, protopopul ortodox de Satu Mare, pr. Ioan Socolan, viceprimarul municipiului Satu Mare, Marcela Papici, primarul oraşului Ardud, Ovidiu Duma, secretarul oraşului Ardud, Cristian Micle, consilieri locali, feţe bisericeşti şi alţi invitaţi.

    Muzică sacră şi de operă
    Fiecare moment muzical a avut o încărcătură emoţională aparte, iar publicul nu a încetat să-şi arate încântarea. În prima parte a programului au fost interpretate piese din repertoriul românesc precum Metanie de Tudor Gheorghe, Ochiul Inimii Mele de Augustin Bena şi alte melodii din repertoriul clasic rus sau din repertoriul internaţional. În a doua parte, programul a fost conceput exclusiv din piese ale compozitorilor români. Un moment actoricesc demn de scenele naţionale a fost redat de către actorul şi regizorul de la Teatrul Scena din Târgu-Mureş, Liviu Pancu. Autorităţile locale au hotărât ca evenimentul să nu fie unul singular, astfel încât în luna decembrie îi vor invita din nou pe artiştii născuţi în judeţul Satu Mare, dar mutaţi la malul Mării Negre, soprana Nicoleta şi părintele protodiacon conf. univ. dr. Ioan Ardelean, respectiv Corala Preoţească “Armonia” la Ardud pentru a oferi iubitorilor de muzică bună un nou act cultural.

    Primarul Ovidiu Duma a cerut apoi răspunsul sălii pentru a afla dacă ar dori ca artiştii prezenţi pe scenă să revină la Ardud cu prilejul sărbătorilor de iarnă, iar aplauzele spectatorilor l-au convins pe edil că soprana Nicoleta Ardelean, solistul de muzică sacră, conf.univ. dr. Ioan Ardelean şi Corala “Armonia” sunt aşteptaţi într-un nou concert în Ardud. La finalul serii muzicale, autorităţile locale i-au dăruit sopranei Nicoleta Ardelean un buchet de flori, iar soţul artistei, părintele protodiacon Ioan Ardelean, fiu al oraşului Ardud, a primit în semne de cinstire placheta urbei.

    Lorena Georgi

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE