More

    Teatrul de Nord va avea reprezentaţii în SUA

    afisFrumosul

    Piesa “Frumosul, Deşteptul şi Urâtul” de Sorin Oros a fost selecţionată pentru a fi prezentată la Chicago. Spectacolul a fost selectat din peste 20 de piese ale instituţiilor teatrale din România.

    Reprezentaţiile sunt programate pentru data de 17 şi 19 aprilie la sala Stan Mansion din Chicago, existând posibilitatea ca piesa să fie jucată la New York şi Washington. Susţinerea unui spectacol în SUA reprezintă o premieră în cei 45 de ani de activitate ai secţiei române a Teatrului de Nord, şi vine în urma invitaţiei lansate de teatrul profesionist Ro Stage Theatre. Secţia română a Teatrului de Nord nu a mai jucat în afara graniţelor din 2002, când a participat la Festivalul Euroregiunilor Transcarpatica, Kosice. “Frumosul, Deşteptul şi Urâtul” este o producţie a secţiei române a Teatrului de Nord cu Asociaţia Culturală Transfestsilvania Theatrum, scrisă si regizată de Sorin Oros, care a avut premiera la Satu Mare pe data de 9 iunie 2013, bucurându-se de succes în rândul publicului sătmărean.

    Din distribuţie fac parte Vlad Mureşan, Stelian Roşian şi Sorin Oros. Three-man-show-ul “Frumosul, Deşteptul şi Urâtul” este un spectacol de divertisment, o apropiere de teatrul de revistă şi de stand-up comedy, după cum afirmă regizorul Sorin Oros. Teatrul de Nord şi-a propus pentru următorii ani o serie de turnee care se adresează comunităţilor româneşti din străinătate, atât din Europa cât şi din SUA. Costurile aferente acestei deplasări sunt suportate parţial de Ro Stage Theatre, împreună cu Asociaţia Culturală Transfestsilvania Theatrum. Cei care doresc să sprijine această iniţiativă de promovare a culturii româneşti dincolo de graniţe pot face donaţii pentru Asociaţia Culturală Transfestsilvania Theatrum Satu Mare, cont bancar RO29 CECESM0143RON0277905
    la CEC Bank, filiala Satu Mare.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE