More

    Cursă nocturnă la Bahrain

    f1

    La doar câteva zile după etapa malaesiană, unde Mercedes AMG a reușit prima sa “dublă” după cea din Grand Prix-ul Italiei 1955, caravana Formulei 1 sosește în Bahrein pentru cea de-a treia etapă a sezonului 2014. Dolce Sport va transmite LIVE atat antrenamentele, cat si cursa.

    Și cum localnicii sărbătoresc împlinirea unui deceniu de la includerea în calendarul Campionatului Mondial de Formula 1, aceștia vin în 2014 cu o nouă provocare pentru piloții bolizilor de nouă generație: o cursă în nocturnă. Asta face ca întrecerea de pe circuitul Sakhir să se alăture celor din Singapore și Abu Dhabi, singurele care se mai desfășoară în condiții de lumină artificială.

    Cu o temperatură mai scăzută la adăpostul întunericului, cursa va presupune schimbări la nivelul aderenței dar și în reglarea balansului. Echipele au deja o serie de informații relevante în această privință, testele din presezon oferind în câteva rânduri posibilitatea evoluției în același interval orar. În plus, temperatura scăzută va diminua și problemele ridicate de răcirea noilor unități de putere, resimțite de unele echipe în acest debut de sezon.

    Pe de altă parte, circuitul din Bahrain are în componență o serie de viraje lente situate la capătul liniilor drepte și care plasează traseul pe unul dintre primele locuri în privința solicitării frânelor. Implicit, anvelopele vor fi supuse unor solicitări importante, mai ales la nivelul efortului longitudinal indus în flancuri. Pentru acest weekend, Pirelli a pregătit anvelope cu o compoziție medie și moale (“medium” și “soft”). După primele două etape conduce germanul Nico Rosberg de la Mercedes cu 43 de puncte, urmat de colegul său de echipă, britanicul Lewis Hamilton cu 25 de puncte şi de spaniolul de la Ferrari, Fernando Alonso, cu 24. La constructori Mercedes a luat deja un uşor avans, în urma celor 68 de puncte acumulate, pe doi se află McLaren Mercedes cu 43, urmată de Ferrari cu 30. Calificările de azi şi cursa de duminică încep la ora 18.00, în direct la Dolcesport.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE