More

    Consiliul Local a recunoscut noua conducere a Teatrului de Nord

    consiliu

    După interminabile episoade cu scandal, Teatrul de Nord Satu Mare are un nou director, în persoana lui Vasile Ţăran, Consiliul Local Satu Mare dând undă verde proiectului de hotărâre privind aprobarea rezultatului final al concursului de management pentru ocuparea postului de manager la Teatrul de Nord Satu Mare. De această dată aleşii locali nu s-au mai prins în hora polemicilor, aprobând fără niciun fel de discuţii proiectul iniţiat de primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica.

    Contract pe trei ani
    Potrivit proiectului de hotărâre adoptat ieri de către consilierii sătmăreni, noul manager al Teatrului de Nord Satu Mare este Vasile Ţăran, al cărui contract de management s-a încheiat pe o durată de trei ani. “Prin Hotărârea Consiliului Local Satu Mare nr. 56/2014 s-a aprobat Regulamentul cadru de organizare a concursului, modelul cadru al caietului de obiective precum şi componenţa numerică şi nominală a comisiei de concurs şi a comisiei de soluţionare a contestaţiilor. Concursul a constat în următoarele etape: evaluarea, selecţia dosarelor de concurs depuse de candidaţi; analiza planurilor de management, respectiv susţinerea planului de management în cadrul unui interviu. În urma desfăşurării celor trei etape ale concursului, potrivit procesului verbal întocmit de comisia de concurs şi înregistrat cu nr. 22595/2014 s-a obţinut următorul rezultat final: Ţăran Vasile – nota 8,13. În urma rezultatului obţinut, domnul Ţăran Vasile a fost declarat admis, câştigător al concursului, urmând ca rezultatul final al concursului de management, planul de management şi durata pentru care se încheie contractul de management să fie aprobate prin hotărâre de Consiliu Local”, s-a arătat în expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat ieri de consilierii sătmăreni.

    Primarul Coica vrea ordine la Teatru
    Pentru a da dovadă de faptul că nu ţine cu dinţii de postul de reprezentant al administraţiei locale în Consiliul de administraţie al Teatrului de Nord Satu Mare, viceprimarul Marcela Papici a votat chiar revocarea sa din calitatea în cauză. Reamintim că primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a afirmat că doreşte un manager care să ştie gestiona banii publici la Teatrul de Nord Satu Mare, iar viitorul manager al instituţiei de cultură va găsi un partener în persoana sa pentru a putea face ordine, respectiv pentru a descoperi modul în care s-au risipit banii contribuabililor. Edilul şef a afirmat că deţine informaţii privind sifonări de bani publici. Primarul Coica a subliniat faptul că nu e neapărat nevoie ca persoana care va obţine postul să fie actor, însă e obligatoriu să fie un bun administrator.

    Ciprian Bâtea

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE