More

    Teodor Meleșcanu se întâlnește cu Viktor Orban și cu omologul ungar – luni, la Budapesta

    Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, se va întâlni luni, la Budapesta, cu premierul Ungariei, Viktor Orban, și cu șeful diplomației ungare, Peter Szijjarto, în contextul vizitei oficiale pe care o va efectua în țara vecină.

    Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, transmis vineri AGERPRES, programul vizitei, efectuate la invitația lui Peter Szijjarto, cuprinde, pe lângă consultări cu ministrul ungar de Externe și întrevederea cu premierul, și susținerea unei alocuțiuni, în premieră pentru un ministru român, la Reuniunea anuală a diplomației ungare. Totodată, Teodor Meleșcanu se va întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din Ungaria.

    În cadrul discuțiilor, șeful diplomației de la București va susține importanța intensificării dialogului politico-diplomatic, pe teme de interes comun, precum și dinamizarea cooperării economice — fiecare dintre cele două state fiind pentru celălalt unul dintre cei mai importanți parteneri comerciali, a cooperării sectoriale în baza proiectelor în curs de derulare, îndeosebi în domenii precum energia sau infrastructura, cât și identificarea de noi oportunități de cooperare. Va fi abordată, de asemenea, și problematica protecției drepturilor persoanelor aparținând minorităților naționale, precizează MAE.

    Agenda de discuții va include și subiecte privind problematica europeană, regională și internațională.

    La discuțiile cu reprezentanții comunității românești vor fi abordate preocupările românilor din Ungaria pentru menținerea identității etnice, culturale, religioase și lingvistice ale acestora, precum și modalitățile de sprijin de către statul român.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE