More

    Suntem mândri de voi!

    lps3

    Atmosferă deosebită sâmbătă la prânz pe stadionul Daniel Prodan. Peste 2500 de spectatori, poate un record la nivel de juniori, au venit să vadă la lucru două dintre cele mai bune echipe din Liga elitelor la U 19.

    S-a jucat cu calificarea în finală pe masă, iar după remiza spectaculoasă din tur, 3-3, LPS-ul părea într-un ușor avantaj. Doar că Viitorul Constanța, trupa care de ani buni câștigă titlul la această categorie de vârstă și Academia Regelui Hagi care strânge cam ce e mai bun prin țară n-a mai repetat greșelile din tur și a dominat clar jocul de la Satu Mare.

    Chiar dacă la prima fază periculoasă a gazdelor, Onea a deschis scorul în minutul 11, cei de la Viitorul au revenit rapid în joc și pe lângă golul egalizator semnat de Dumitrescu min 26 au mai irosit alte trei mari ocazii…Iar mijlocașul Mățan a semănat mereu panică în apărarea sătmăreană când se afla cu mingea la picior…Alex Pop a irosit cele mai mari ocazii ale oaspeților până la pauză și era clar că în partea a doua reduta LPS-ului nu avea cum să reziste în condițiile în care Opriș, Onea sau Micaș nu au putut juca la capacitate maximă.

    De trei minute și de o gafă a arbitrului asistent au avut nevoie oamenii regelui Hagi pentru a decide meciul. Alex Pop a răzbunat toate ghi-nioanele din prima parte și a marcat în minutul 53. La faza următoare după un henț nesemnalizat Mățan a înscris pentru 1-3 –min 54, iar peste alte 60 de secunde Drăguș a făcut 1-4 pe fondul unor nesincronizări în defensiva noastră…

    Cu calificarea rezolvată, Viitorul a redus turația motoarelor iar nou intratul Topan a redus din diferență în minutul 65 după o pasă de efect a lui Micaș.

    Finalul a fost unul al huiduielilor la adresa brigăzii dar și al aplauzelor pentru cele două trupe . Și pentru spectacolul oferit de acești băieți. De departe, Mățan , omul pe care Hagi îl consideră noua perlă a Viitorului, a fost MVP-ul jocului, dar în același timp trebuie remarcată şi evoluția lui Moroz în poarta LPS-ului sau a lui Onea …

    „Felicitări! Capul sus, mai avem de jucat un meci împreună. E finala pentru bronz, e o finală și mergem s-o câștigăm la București!” le-a transmis la final elevilor săi , Dacian Nastai.

    Finala se va juca între Dinamo București și Viitorul Constanța. Dinamo a învins sâmbătă cu 5-1 UTA Arad în cealaltă semifinală.


    LPS Satu Mare- Moroz – Silaghi, Oltean, Catuna, Parnău- Micaș, Nagy, Cubas, Onea, Ciocan- Opriș. Au mai jucat Santai, Topan, Szekely și Forgacs.

    Viitorul Constanța- Dur Bozoancă- Kilyen, Rusu, Ghiţă, Băluţă- Dumitrescu, Măţan, Ene, Drăguş- A.Pop, Ciobanu.Au mai intrat Mihalache, Zamfirescu.


    Vestiarul LPS la protocol
    Atâta respect din partea Olimpiei au meritat jucătorii LPS-ului… Au primit drept vestiar pentru meci exact sala de protocol. Fără toalete, fără dușuri, într-o atmosferă sufocantă și puși să urce la pauză un etaj, să iasă din stadion … Nu mai sunt multe nici de spus, nici de comentat…Așa înțeleg unii termenul de RESPECT… Bine că cei de la Viitorul au putut curăța terenul principal după petrecerea de titlu și le-au putut asigura juniorilor condiții optime..La noi însă orgoliile sunt prea mari, la fel de mari ca prostia unora…


    Ioan Ovidiu Sabău, la oficială
    Chiar dacă a anunțat inițial că s-ar putea să ajungă la meci, Gică Hagi, patronul Academiei Viitorul Constanța, nu a mai făcut deplasarea la Satu Mare. În schimb la meci a fost prezent colegul de generație al lui Hagi, fostul mare internațional Ioan Ovidiu Sabău. Acesta a urmărit meciul de la oficială iar la final s-a declarat mulțumit de spectacolul văzut. ” Am urmărit un meci bun, cu două echipe care au jucători foarte talentați. De Academie ce să mai zic că e clar că ei adună ce e mai bun din țară, LPS-ul e de lăudat pentru performanță că au ajuns în semifinale cu jucători doar din zonă”, a spus Ioan Ovidiu Sabău. De altfel, acesta a recunoscut că pe lângă Micaș pe care deja l-a transferat la U Cluj, și-ar mai dori de la LPS încă doi-trei jucători.


    Meciul, azi la 20,45 la Nord Vest TV
    Emisiunea Săptămâna sportivă de luni de la Nord Vest TV e dedicată meciului de sâmbătă. Interviuri cu Ioan Ovidiu Sabău, Dacian Nastai și Alexandru Mățan precum și înregistrarea partidei vor fi difuzate în cadrul emisiunii ce va începe la ora 20,45.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE