More

    DECIZIE. Sancțiuni drastice pentru elevele bătăușe. Una dintre ele, exmatriculată

    Una dintre elevele de la Colegiul Național ”Ioan Slavici”, implicate în scandalul din data de 20 februarie, a fost exmatriculată. Celorlalte două li s-a scăzut nota la purtare. Elevele sancționate pot contesta deciziile. 

    Conducerea Colegiului Național ”Ioan Slavici” afirmă că sancțiunile au fost hotărâte diferențiat, în funcție de gravitatea faptei.

    ”Cu privire la incidentul desfășurat în data de 20.02.2018, după orele de curs, în apropiere de Colegiul Național „Ioan Slavici” Satu Mare, incident soldat cu acte de violență în care au fost implicați și elevi ai Colegiului nostru, vă comunicăm următoarele: Având în vedere: Referatul din data de 21.02.2018, întocmit de dirigintele elevilor implicați; Raportul întocmit de Comisia de cercetare disciplinară și consiliere; Procesul-verbal al ședinței extraordinare a Consiliului clasei implicate în incident și Hotărârea Consiliului profesoral din data de 02.03.2018, s-au hotărât sancțiuni, în mod diferențiat, pentru elevele implicate direct, în funcție de gravitatea faptelor și analizându-se cu mare atenție evenimentele desfășurate în incinta școlii, evenimente care au avut drept consecință acțiunile din proximitatea instituției.

    Menționăm că persoanele sancționate au dreptul de a depune contestații conform legislației în vigoare.  De aceea, deciziile finale vor fi comunicate după soluționarea contestațiilor, în conformitate cu prevederile legale. Precizăm, de asemenea, că instituția noastră se dezice de orice comportament cu caracter violent, fie el verbal sau fizic și consideră că această atitudine nu reprezintă o trăsătură caracteristică a elevilor noștri. Deopotrivă, afirmăm cu responsabilitate că punem mai presus de orice siguranța elevilor care ne calcă pragul, desfășurarea activităților școlare și extrașcolare într-un climat armonios, caracterizat de o atitudine deschisă, prietenoasă și de o atmosferă de lucru eficientă. Sancționăm abaterile comportamentale, ca instituție de educație, dar susținem remedierea comportamentului elevilor, acolo unde acest lucru este recomandabil”,  a comunicat  conducerea şcolii, fiind contactată de GNV.

    Sursele GNV afirmă, însă, că eleva de la Colegiul Național ”Ioan Slavici” care a agresat-o direct pe Carina D, adică Denisa L, a fost exmatriculată fără drept de reînscriere.

    A doua elevă de la ”Ioan Slavici” implicată în scandal, Alexandra, s-a ales cu nota scăzută la purtare la 7, la fel ca și Arabella, eleva de clasa a X-a de la Liceul Tehnologic ”George Emil Palade”, a treia fată implicată în scandal.

    În fine, ce-a de-a patra elevă care a participat la bătaia dintre fete de stradă, care este în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială ”Bălcescu-Petofi”, și soră cu Arabella, s-a ales cu nota scăzută la purtare la 6.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE