More

    Fațetele Corupției

    Cum de am devenit noi “oaia cea neagră” a corupției din Europa ? Cine sunt cei interesați să proiecteze o astfel de imagine nefastă despre România ? “ “Divide et impera“ (dezbină și stăpânește) o fi strategia “incoruptibililor”, care spune că la noi “corupția e în floare” ? Curios rămâne faptul că în alte țări din est, foste comuniste, nu se face „atâta tam-tam” pe marginea Corupției. Poate vecinii noștri știu “ să-și spele rufele în familie! “. Corupția de pe la noi ne este înfățișată de parcă ar fi un “ balaur cu șapte capete”, iar “incoruptibilii”, corupți de tot felul de Forțe bănești, cică se luptă cu marea și inestimabila Corupție din România.

    Nimeni nu vorbește despre cauzele adevărate ale Corupției! Mulți dintre noi asistăm la condamnări, ca pe vremea Inchiziției, fără să știm cu adevărat dacă nu chiar hodorigita legislație comunistă îi incriminează pe oamenii întreprinzători, care au avut curajul să demareze o investiție în frumoasa și înfloritoarea noastră Democrație dictatorială. Pe la noi, datorită „cadrului legal” neadecvat economiei capitaliste, că doară avem legi de prin anii 68, de pe vremea socialismului, spoliator, găsim ceva întreprinzătorului și repede-repede îi facem dosar penal. Mai nou, se vorbește de corupții care aveau și mai au în mână “pâinea și cuțitul” judecății controlului bazat pe o legislație care nu mai corespunde noului sistem social denumit Democrație capitalistă. Adică, vrem să „construim capitalismul” în România cu legi și mentalități comuniste!

    De ce în alte țări în sistemul economiei de piață, legislația este relaxată, plătește omul ce-i de plătit la bugetul statului, iar mai departe își vede omul de activitatea sa și nu este hărțuit toată ziua de tot felul de controale și controlori mai mult sau mai puțin subiectivi sau obiectivi. Nu o dată am întâlnit oameni de afaceri, care spuneau despre faptul că dacă ar respecta prevederile legale românești ar trebui să „închidă prăvălia”! Cineva este interesat să nu avem într-adevăr “stat de drept”, cu o legislație adecvată economiei de piață loiale, pentru ca expansiunea capitalurilor străine să poată deține supremația pe piața românească. Ai nostri politicieni sau oameni de afaceri sunt aproape toți corupți și “pușcăriabili” în timp ce alți investitori străini și politicieni europeni sunt „curați ca lacrima”, incoruptibili, mari justițiari care se “solidarizează” cu lupta împotriva Corupției din România. Mama voastră de derbedei, trădători de țară, care ați avut puterea să conduceți și să determinați legiferarea propriei voastre corupții din umbră. Adevărații corupți și propagatori ai corupției vin de pe alte meleaguri, altele decât cele românești.

    Politicienii și oamenii de afaceri români, care au militat și militează pentru ca în România să existe o legislație autohtonă relaxată, fără imixtiuni cointeresate externe, au fost arestați, li s-au întocmit dosare penale și-au fost stigmatizați pe altarul Corupției închipuită de ei. România nu este o țară coruptă! Răul vine dinafara țării…Corupți sunt cei care au alte interese menite să stăpânească această țară printr-un neocolonialism de tip economic. Acești corupți nevăzuți au tot interesul să găsească mijloacele coercitive, cică legale, pentru ca oamenii politici și oamenii de afaceri români să fie scoși din “jocul” concurenței loiale. Cine sunt adevărații corupți, care au dat liber la tăierea pădurilor, distrugerea industriei românești, la vânzarea terenurilor aurifere și a altor fărădelegi, care au scopul precis de a „îngenunchea” această minunată țară de către cei mai abili profitori nevăzuți? Chiar așa! Lupta continuă, iar adevărații bărbați patrioți intelectuali ai țării nu se vor lăsa până când România nu va fi condusă de români, iar legislația să fie o „punte de lansare” pentru prosperitatea vieții poporului român și reîntoarcerea acasă…

    Dumitru Ţimerman

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE