More

    Adversari puternici pentru Olimpia

    olimpia

    Mircea Sandu și-a impus punctul de vedere cu ocazia ședințelor de Comitet Executiv și Adunării Generale a Federației Române de Fotbal. Sâmbătă, la Casa Fotbalului, s-a făcut voia „Nașului”, care nu a mai acceptat niciun compromis în ceea ce privește sistemul de promovare – retrogradare la nivelul primelor trei ligi.
    Prin urmare, ediția viitoare a Ligii 1 va aduna la startul ei 16 sau 17 echipe, singura necunoscută fiind în dreptul Universității Cluj ce a depus apel la TAS la decizia de neacordare a licenței. Gloria Bistrița, CSMS Iași, Concordia Chiajna și CS Turnu Severin rămân retrogradate ca urmare a locurilor din clasament, iar Rapid fiindcă a căzut „examenul” licențierea. Proaspăt licențiate, Corona Brașov, ACS Poli Timișoara, FC Botoșani au acces deja în elită, în timp ce Săgeata Năvodari așteaptă rejudecarea apelului, însă există semnale că va fi și ea admisă. Dacă acest lucru – totuși – nu se va întâmpla nicio o altă divizionară secundă nu-i va ține locul grupării constănțene și Liga 1 se va desfășura în 15 sau 16 formații (U. Cluj?).
    Doar în Liga a 2-a s-a făcut un mic compromis, în sensul că e necesar să li se facă loc celor de la Rapid și – probabil – U. Cluj și – eventual – Universității Craiova. Astfel că, în loc de două serii a câte 14 formații, vorbim de o serie de Est cu 15 echipe și una de Vest cu 14, 15 sau 16 echipe. Cert este că OLIMPIA va avea parte de o serie foarte puternică . Cu Severin, Bistrița, FC Bihor, FCM Târgu Mureș și, probabil, U. Cluj și U. Craiova.
    În fine, eșalonul trei a fost trecut la capitolul diverse în Adunarea Generală. Prin urmare nu a existat nici măcar o dezbatere sau contestații, ci s-a mers pur și simplu pe varianta vehiculată și, până la urmă, anunțată prin regulament. Din vară, Liga a III-a va număra 4 serii a câte 18 echipe. De remarcat că în acest sezon au retrogradat și echipele clasate pe locul 10 și încă trei de pe locul 9 din cele 6 serii.
    Măsura FRF de a reduce liga a 3-a la patru serii de 18 echipe ar putea însemna falimentul total al fotbalului mic. Căci e greu de crezut că în condițiile unei subfinanțări echipele își vor permite să cheltuie sume mari pe deplasări lungi și în plus sa-și asigure condiții salariale și toate cheltuielile ce țin de participare…

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE