More

    Panică la investigaţiile de Satu Mare

    arestare

    Apariţia articolului intitulat “Falsuri şi furturi de identitate, investigate la Satu Mare” în numărul din 17 aprilie 2014 al Gazetei de Nord-Vest a stârnit reacţii extrem de virulente pe un cont fantomă de pe o reţea de socializare, care se ocupă cică cu investigaţii în judeţul Satu Mare, dar în realitate calomniază în cel mai ordinar mod posibil diverse personalităţi din judeţul nostru. În articolul respectiv se arăta faptul că DIICOT Satu Mare este pe urmele unei grupări care sparge şi clonează adresele unor persoane publice, transmiţând apoi în numele lor reclamaţii şi sesizări către diverse instituţii ale statului sau pur şi simplu diverse mesaje cu conţinut xenofob. Până în prezent, au căzut victime ale acestei grupări deputatul UDMR Kereskenyi Gabor şi judecătorul Remus Nemeş de la Tribunalul Satu Mare. La mijlocul anului trecut, mai multe firme din judeţul Satu Mare aproape au fost aduse în pragul falimentului, prin intermediul unei metode de lucru asemănătoare, implicând falsificări de acte şi asumarea de identităţi false, se mai arăta în articolul respectiv.

    Băieţii “veseli”se agită degeaba
    Publicarea articolului “Falsuri şi furturi de identitate, investigate la Satu Mare” i-a enervat rău de tot pe cei care stau în spatele contului fantomă, pe care se publică tot felul de calomnii ordinare la adresa unor personalităţi sătmărene. În ultimele zile, pe contul respectiv au apărut numeroase materiale care conţin minciuni halucinante despre comploturi, servicii secrete, atentate de siguranţa naţională, structuri de crimă organizată, infracţiuni grave de contrabandă şi trafic, reglări de conturi în interiorul unor partide. Trebuie să recunoaştem că autorii acestor mizerii au dus la perfecţiune stilul securist al unui senator independent şi declarat incompatibil . După stilul de redactare al unor aşa-zise articole, se pare că o parte din acestea ar fi scrise de fosta săgeată cheală a senatorului , săgeată pe care o folosea în special în cazul operaţiunilor de şantaj. După acelaşi tipar , în materialele postate pe contul din reţeaua de socializare se anunţă cu surle şi trâmbiţe că “investigaţiile” vor fi continuate. Cu alte cuvinte, băieţii veseli care au înfiinţat contul respectiv vor continua să împroaşte cu noroi în perioada următoare. Asta în cazul în care nu vor fi arestaţi pentru numeroasele ilegalităţi comise, cei doi care au infiinţat pagina precum si săgeata cheală.

    Mail spart prosteşte
    În articolul publicat în GNV în 27 aprilie 2014 se arăta că DIICOT a demarat o anchetă ca urmare a plângerii depuse de deputatul Kereskenyi Gabor în luna februarie a acestui an. Demnitarul a cerut ajutorul organelor abilitate ale statului român, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), după ce căsuţa de poştă electronică pusă la dispoziţie de Camera Deputaţilor i-a fost spartă, fiind remise mesaje cu conţinut xenofob unor instituţii publice, consilieri locali sau mass media. Mesajele au ajuns şi la câţiva consilieri locali din Oradea. În cadrul unei conferinţe de presă, deputatul Kereskenyi Gabor a arătat că specialişti în informatică, angajaţi ai Parlamentului României, l-au informat că mesajele au fost trimise de pe un server din Cehia, de către “nişte băieţi veseli din judeţ care se ocupă cu astfel de fapte”. Data trecută am omis să menţionăm faptul că băieţii veseli la care făcea referire deputatul Kereskenyi Gabor au fost asociaţi la o firmă de IT, având la dispoziţie indivizi care dispun de cunoştinţe avansate de informatică, cum ar fi cele necesare pentru accesarea ilegală a unui email. Dubioasă coincidenţă!

    Contestaţie falsificată fără minte
    Gazeta de Nord-Vest a mai arătat că până şi constituirea Biroului Electoral Judeţean Satu Mare, realizată cu mari dificultăţi, era să fie compromisă de către aceeaşi grupare infracţională. Deşi abia s-au găsit trei judecători dispuşi să facă parte din BEJ Satu Mare, gruparea a formulat o contestaţie electorală împotriva modului de constituire, susţinând că membrii nu au fost aleşi. Contestaţia electorală a fost transmisă în numele judecătorului Remus Nemeş de la Tribunalul Satu Mare. În cele din urmă, falsa contestaţie a fost respinsă de Biroul Electoral Central, după ce judecătorul Nemeş a aflat de contestaţie şi a comunicat că nu el este autorul acesteia. Pe lângă faptul că au clonat adresa de email a judecătorului Nemeş, membrii grupării au falsificat şi semnătura acestuia prin scanare probabil de pe vreo sentinţă semnată de magistratul sătmărean. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării, amatori de afaceri derulate prin firme offshore cu sediul în Cipru, sunt şi autorii contului fantomă pe o reţea de socializare, în care sunt calomniate în cel mai ordinar mod posibil diverse personalităţi din Satu Mare.

    Băieţii “veseli”se dau de gol ca proştii
    În acelaşi articol, GNV a relatat faptul că, în cursul lunii iunie 2013, şase firme din judeţul Satu Mare aproape au fost aduse în pragul falimentului, prin intermediul unei metode de lucru asemănătoare. O persoană neidentificată până în ziua de azi s-a prezentat în centrala unei bănci comerciale din Bucureşti în data de 18 iunie 2013, dându-se drept reprezentant al ANAF. Aceasta a înmânat lucrătorilor bancari decizii falsificate de poprire pe conturile celor şase societăţi comerciale din judeţul Satu Mare, deşi acestea aveau obligaţiile fiscale achitate la zi. Valoarea totală a popririlor era de aproximativ 15 milioane lei. Printr-un noroc providenţial, falsurile au fost descoperite înainte de a afecta în mod serios activitatea societăţilor comerciale vizate de gruparea infracţională. Printre societăţile vizate s-a aflat şi SC Nord Vest TV Advertising SRL, pe care funcţionează postul de televiziune Nord Vest TV şi care editează cotidianul Gazeta de Nord-Vest. În mod dubios, celelalte cinci firme au legătură, într-un fel sau altul, cu persoanele bălăcărite pe contul fantomă de pe reţeaua de socializare, creat de gruparea de “băieţi veseli” intrată în vizorul DIICOT. În urma reclamaţiilor depuse de firmele păgubite, Poliţia Capitalei investighează cazul, încercând, să identifice persoana care s-a dat reprezentant al ANAF. Se pare că anchetatorii au făcut legătura cu băieţii deştepţi care au spart mailul deputatului Kereskenyi şi au formulat contestaţia falsă în numele judecătorului Nemeş. Mai ales după ce deştepţii au început să scrie pe contul de investigaţii de pe reţeaua de socializare că deputatul Kereskenyi a trimis chiar el mailurile cu caracter xenofob, respectiv că judecătorul Nemeş ar fi autorul contestaţiei electorale.

    Szasz Lorand

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE