Parc pe 60 de hectare la Satu Mare

Un uriaș parc, ce se va întinde pe circa 60 de hectare, urmează a fi amenajat de Primăria municipiului Satu Mare. Consilierii au probat, înședința de ieri, proiectul „Transformarea zonei degradate malurile Someşului între cele 2 poduri în zonă de petrecere a timpului liber pentru comunitate” precum şi a cheltuielilor aferente. Odată cu realizarea acestui proiect, malurile râului Someș se vor schimba radical.

În ce constă  proiectul
Obiectivul general al proiectului este reconversia şi refuncţionalizarea terenului degradat şi neutilizat din zona malurilor Someşului între cele două poduri rutiere din municipiul Satu Mare. Amenajarea peisageră a malurilor râului şi mobilarea lor cu nuclee de atracţie, oferte de agrement vor creşte substanţial atractivitatea acestui spaţiu ce se va deschide generos spre publicul larg.

Parcul în suprafaţă de 57.998 mp va fi structurat pe diferite zone, fiecare adresându-se altui tip de vizitator. Reabilitarea zonei şi amenajarea parcului propus vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale populaţiei prin asigurarea unui ambient plăcut de petrecere a timpului liber prin activităţi de recreere, sportive, de joacă, sau printr-o simplă plimbare. Realizarea unui sistem de iluminat public adecvat şi a unui sistem de supraveghere video vor contribui la reducerea gradului de infracţionalitate în zonă, conducând la creşterea siguranţei publice. Realizarea unui sistem Wi-Fi va contribui la petrecerea timpului liber în mod plăcut pentru toate generaţiile.

Bugetul investiției
Bugetul total al proiectului este în valoare de 8.493.748, 01 lei inclusiv TVA din care valoarea eligibilă este de 7.658.439, 98 lei iar valoarea neeligibilă este de 835.311, 03 lei. Valoarea contribuţiei proprii este de 153.168, 74 lei din valoarea totală eligibilă aferentă Municipiului Satu Mare, reprezentând cheltuieli eligibile. Sumele vor fi asigurate în Secţiunea de dezvoltare a bugetului local la Capitolul 67.02 Cultură, recreere, religie, Titlul 58 Proiecte cu finanţare din fonduri externe nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020.

Alte proiecte  aprobate
Tot în ședința de ieri, consilierii locali au aprobat Proiect de hotărâre privind aprobarea Bugetului local de Venituri şi Cheltuieli al municipiului Satu Mare, pe anul 2020, bugetele instituțiilor subordonate Primăriei și Consiliului Local Satu Mare, a Transurban.

De asemenea, au mai fost aprobate studiile de fezabilitate si a indicatorilor tehnico economici privind modernizarea Școlilor Gimnaziale ”Mircea Eliade, Lucian Blaga și Octavian Goga.

Demn de remarcat este și proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului anual de acţiune privind serviciile sociale administrate şi finanţate din bugetul Consiliului Local al Municipiului Satu Mare pentru anul 2020 dar și celreferitor la achiziționarea a noi autobuze hibrid destinate transportului public de persoane din Satu Mare.

Florin Dura

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Citește și...

NEWS ALERT Încă un DECES din cauza Covid-19 în România. Borna a ajuns la 38

Un bărbat de 66 ani din județul Timiș este cea de-a 38-a victimă a coronavirusului în România. Bărbatul, contact cu un membru al familiei revenit...

ZERO persoane azi noapte Vama Petea. În afară de tiriști

Nicio persoană nu s-a prezentat azi noapte să intre în țară prin Vama Petea, în afară de conducători ai vehiculelor comerciale peste 2.4 tone,...

ALERTĂ! Mai avem un CAZ de CORONAVIRUS în județ. Încă un bărbat, depistat POZITIV

Județul Satu Mare se confruntă cu un nou caz de coronavirus. Dacă până acum am avut de a face cu un caz din Iași...

Un nou caz în județ! Bărbat din zona Oașului cu CORONAVIRUS.

Un nou caz de Coronavirus a fost confirmat în județul Satu Mare. Ar fi vorba de un bărbat de peste 70 de ani din...

NU UITA! La noapte ROMÂNIA trece la ora de vară! STĂM ÎN CASĂ CU O ORĂ MAI PUȚIN!

Ora de vară 2020. În această noapte , România trece la ora de vară: Ora 03:00 va deveni ora 04:00 și vom dormi cu...