More


  Scandal în PNL după ultimele numiri în Guvern

  - Advertisement -

   

  Tensiuni în PNL după împărțirea funcțiilor de prefect, precum și după numirea secretarului general și a secretarului general adjunct din Guvern. Filiala Cluj se revoltă împotriva conducerii partidului după ce a pierdut atât funcția de prefect, cât și una dintre cele două funcții din Secretariatul General al Guvernului.

  Filiala PNL Cluj a sperat până în ultimul moment că va putea să își impună un om în Secretariatul General al Guvernului. Pentru funcția de secretar general l-ar fi vrut pe Mircea Abrudean, după ce actualul prefect de Cluj s-a văzut nevoit să plece din funcție, aceasta fiind dată celor de la UDMR în urma negocierilor purtate în coaliție.
  Însă, în funcția de secretar general al Guvernului, Florin Cîțu și-a impus propria numire, peste capul lui Ludovic Orban, susțin surse din partid. Președintele PNL l-ar fi vrut pe Tănase Stamule, însă Florin Cîțu și-a numit un apropiat, pe Tiberiu Horațiu Gorun. Anterior, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor și este considerat omul deputatului PNL de Gorj, Dan Vâlceanu, prieten bun cu actualul premier.
  După numire lui Gorun, Mircea Abrudean a sperat că va ajunge măcar secretar general adjunct, însă în această funcție a fost numit Istvan Zahoranszki, de la UDMR. Decizia a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial.
  Astfel, după ce a pierdut și funcția de prefect și o poziție cheie în guvern, filiala Cluj se revoltă. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat că deciziile pe care le iau liderii liberali, în frunte cu fostul premier Ludovic Orban și actualul premier Florin Cîțu, se răsfrâng asupra organizației județene a PNL Cluj.
  „Deciziile greșite luate la nivel național afectează credibilitatea partidului la nivel județean. Trebuie să muncim infinit mai mult aici la Cluj, pentru a acoperi și repara deciziile greșite ale altora care se cred Dumnezei-Deținătorii adevărului absolut. Eu nu mai vreau să muncesc politic ca să acopăr și să repar după alții din conducerea centrală a partidului”, a declarat Tișe, potrivit Ziua de Cluj.
  Liderul forului administrativ județean a precizat că îl încearcă o lehamite profundă, și că nu îl mai surprinde ceea ce au decis cei de la centru, pentru că nu mai are nicio așteptare de la actuala conducere a Partidului Național Liberal.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img