More


  Omagiu cutremurului din 77

  - Advertisement -

  Omagiem astăzi victimele cutremului produs în data de 4 martie 1977, la ora 21 și 22 de minute.

  Având magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter, cu epicentrul în zona seismică a Vrancei, este al doilea ca putere din istoria românească a secolului XX, acesta fiind mult mai devastator decat cel din 1940. Astfel au urmat circa 56 de secunde groaznice pe care România le-a travesrat în întreaga sa istorie, pe timp de pace.

  Cutremurul a avut efecte devastatoare asupra populaţiei şi economiei României. Au fost  înregistrate 1.570 persoane decedate, printre care și personalități a le vremii, cele mai multe, 1.391, fiind în București. Numărul persoanelor rănite a fost de 11.300, iar peste 35.000 de locuințe au fost prăbușite printre care și o multitudine de monunâmente istorice.

  În momentuld Dezastrului, cuplul prezidețial Nicolae și Elena Ceaușescu se aflau în Africa, într-o vizită oficială dată de președintele Nigeriei. Informat de cele întâmplate, Ceaușescu și-a întrerupt vizita și s-a întreptat alături de soția sa înapoi în România, măsurile de urgență fiind luate doar dupa decolarea acestora.

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img