More


  TOP 5 idei de jocuri pentru vacanțele cu prietenii

  - Advertisement -

  Concediile sunt unele dintre cele mai așteptate perioade de peste an, de majoritatea oamenilor. Acestea sunt o pauză binemeritată de la programul încărcat, de la muncă și de la responsabilitățile de zi cu zi. Pe lângă vizitatul împrejurimilor cazării și excursiile în diverse zone turistice, în vacanță este nevoie și de distracție, de activități cât mai plăcute alături de prieteni.

  Iată câteva idei pe care să le ai în vedere pentru următorul concediu, indiferent de destinația în care pleci!

  1. Joc de table

  Unu dintre cele mai vechi jocuri din lume, nu doar dinn România, este cel de table, care există și în alte culturi Antice și Moderne, precum Indonezia, Egipt, China și nu numai. Jocul are multe alte versiuni, unele fiind destul de diferite față de cel jucat predominant la noi în țară.

  Chiar și alături de prieteni, tendința generală rămâne să fim cât mai prezenți pe aplicațiile de pe dispozitivele mobile. Astfel, poți testa și online una sau mai multe versiuni ale jocului de table gratis Backgammon, unde te poți distra virtual și cu prietenii.

  2. Poker

  Unul dintre cele mai cunoscute jocuri de noroc este cel de Poker, care are numeroase versiuni. Indiferent dacă ești la mare sau la munte alături de prieteni, el este o modalitate amuzantă și interactivă prin care să petreceți timpul împreună. Stabiliți cum vreți să îl jucați, ce variantă, repetați regulamentul pentru ca toată lumea să știe care este acesta, stabiliți mizele și să înceapă distracția!

  3. Board games

  Când vrei să te joci alături de prieteni și să petreceți timp de calitate împreună, luați în vedere și câteva idei offline. Board games sau “jocurile de societate” sunt destinate pentru grupuri, fiind un prilej ideal pentru a crea noi amintiri inedite, amuzante și pentru a vă cunoaște mai bine. Iată câteva sugestii pe care să le aveți în vedere:

  • Catan
  • Activity
  • Cards Against Humanity
  • Dixit
  • Monopoly

  4. Jocuri pentru petreceri

  În timp ce sugestiile de mai sus sunt mai potrivite serilor sau după-amiezilor liniștite, când vreți doar să vă destindeți, să povestiți și să beți o bere sau un pahar de vin, o cană de ceai sau de ciocolată caldă, există și alternative. Pentru petrecerile cu dans, râsete și unde lumea vrea să fie cât mai activă, iată ce ați putea să treceți pe listă:

  • Adevăr și provocare
  • Spin the bottle

  5. Drinking games

  Acest tip de jocuri nu are un număr minim sau maxim de participanți ori de distracție. Cu ajutorul lor veți începe o petrecere promițătoare, unde buna dispoziție nu are limite.

  • Never have I ever” este un joc foarte util pentru a-i cunoaște și mai bine pe cei din gașca ta, dar și pentru a începe distracția cât mai plăcut. Regulamentul este simplu, odată ce fiecare persoană s-a așezat cât mai comod și are ceva de băut, alegeți cine începe primul și în ce ordine urmați. Pe rând, fiecare jucător va spune ce “Nu a făcut niciodată”, iar persoanele care au făcut lucrul respectiv, vor bea. Nu există câștigători sau pierzători, decât dacă vreți să stabiliți cine a băut cel mai mult și cel mai puțin. Lista de activități / acțiuni pe care le-ați făcut sau nu le-ați făcut, trebuie lăsată în voia creativității fiecărei persoane.
  • Most likely” este o modalitate foarte bună prin care să afli ce părere are lumea despre tine. Pentru început este bine să se întocmească o listă cu diverse atribute sau situații, precum “Cine are mai multe șanse să adoarmă primul” sau “Cine se împiedică cel mai des”. Odată făcută, o persoană va citi fiecare punct în parte și după ce s-a numărat până la 3 sau 5, toată lumea trebuie să arate spre cineva pe care-l cred “cel mai probabil să..” adoarmă, să se împiedice, să etc. Dacă vreți să fiți spontani, nu faceți lista, ci când vine rândul fiecărei persoane poate să spună aleatoriu o astfel de situație, un atribut, etc.
  • Buzz / Seven” este un joc care se joacă și în România de ani de zile. El pare simplu, dar necesită atenție, dacă nu vrei să pierzi, ceea ce nu este atât de rău în acest caz. Nu există o limită minimă sau maximă de persoane care se pot juca. Începe-ți prin a vă așeza într-un cerc, prin a stabili o persoană care începe și un sens de mers al jocului. Primul jucător spune “1” iar cei care urmează trebuie să continue numărătoarea, însă, trebuie evitat numărul șapte, sub orice formă. Adică, nu doar 7, ci și 14, 17 și orice multiplu sau număr care îl conține. Când o persoană greșește, trebuie să bea. Jocul se termină când lumea începe să se dea bătută.

  Indiferent de locul în care ești alături de prieteni, indiferent ce jocuri alegeți pentru concediul vostru, distrați-vă și beți responsabil. Amintirile frumoase sunt create alături de persoane speciale, de activitățile pe care le faceți împreună, dar și de precauția de a nu face excese.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img