More


  Din cele 57 măsuri pentru IMM, 55 au fost anulate

  - Advertisement -

  Reprezentanții PSD atacă Guvernul și susțin că din cele 57 de măsuri pentru IMM-uri scrise în programul de guvernare, 55 au fost anulate! Este o sinistră minciună, mai spun politicienii din opoziție.

  Potrivit PSD proiectele anunțate în campania electorală de guvernanți s-au dovedit a fi minciuni, conform Mediafax.
  „Miliardul de euro fluturat IMM-urilor în campania electorală s-a transformat în cea mai sinistră minciună. Doar o treime din firme au primit banii pentru capital de lucru. Iar Măsura 3 – capital de investiții este anulată cu totul”, spun cei de la PSD.
  Social democrații mai spun că afacerile au de suferit din cauza măsurilor luate de Guvern.
  „HoReCa așteaptă și astăzi ajutoarele mult promise. Voucherele de vacanță au fost anulate pentru 2021, să se descurce hotelierii pe cont propriu. Plata celor 20%, diferența între cifra de afaceri din 2019 și cea din 2020 devine o glumă de la Radio Erevan: da, ajutorul de stat va fi achitat, dar cu două precizări. Nu 20%, ci 8% și nu acum, ci peste câteva luni… Și, pentru asta, trebuie să plecați”, este concluzia PSD.

  Ironii și din partea purtătorului de cuvânt
  Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a declarat, vineri, că ministrul Finanţelor Florin Cîţu a fost de acord cu eşalonarea creşterii alocaţiilor în tranşe de câte 20%, iar actualul premier Cîţu l-ar remania pe ministru pentru acea decizie.
  “Aud în ultima vreme o idee expusă de cei din coaliţia de dreapta, de la ministrul Turcan până la premierul Cîţu, care spun că vor creşte alocaţiile în 2021. Asta e o minciună pentru că, de fapt, ele scad acum şi acum vorbim despre un furt din banii copiilor. Ministrul Cîţu al Finanţelor Publice a fost de acord cu eşalonarea în tranşe de câte 20%, iar acum premierul Cîţu cred că l-ar remania pe ministrul de Finanţe Cîţu pentru ce a spus atunci, pentru că, prin ordonanţa pe care tocmai au promovat-o, fură din banii copiilor sume importante, 700 de milioane anul acesta”, a spus Oprea, într-o conferinţă de presă, conform AGERPRES.
  El a explicat că a făcut un calcul pentru judeţul Prahova, iar efectul amânării etapelor de majorare a alocaţiile ar fi de 23.778.930 lei pe anul în curs şi de 70.203.210 lei în 2022.
  “O moţiune de cenzură depusă în primele şase luni de la instalarea unui guvern – aşa ceva nu s-a mai întâmplat în România şi, din păcate pentru noi, guvernul actual ne-a furnizat zi de zi argumente pentru această moţiune de cenzură. (…) Toate produsele de consum imediat, cele de care avem nevoie, în fiecare zi s-au scumpit. Dacă vine factura de gaze mai mare cu 25% şi cea de energie mai mare cu 20%, lucrurile sunt clare pentru toţi românii. Asta în condiţiile în care pensiile nu s-au mai mărit şi nici alocaţiile”, a mai spus senatorul Radu Oprea.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img